…
…
…
…
…
…
…
07 Temmuz 2022, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

ROMSİD Proje Ekibi ile Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi


Roman Strateji Belgesi için Etkili Bir İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Mekanizması Kurulması Projesi (ROMSİD) kapsamında; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcileri ve proje yöneticileri, 07.07.2022 tarihinde Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda “Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirdi.

 “Roman Strateji Belgesi için Etkili Bir İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Mekanizması Kurulması Projesi (ROMSİD)” ile Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve hazırlanacak eylem planlarının güçlü bir izleme ve değerlendirme sistemi kurulması planlamıştır. Bu maksatla uygulanan ROMSİD projesi kapsamında; İlgili yöneticiler, yetkililer ve Teknik Destek Ekibi ile önceki eylem planlarının genel değerlendirmesi, yayımlanacak yeni eylem planının yerelleşmesi, uygulanması, izlenmesi ve değerlendirme sistemi hakkında istişare, kurum/kuruluşların deneyim ile pratiklerinin öğrenilmesi ve bilgilendirmesi maksadıyla Edirne İli Geneli değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantıya; ROMSİD Proje ekibi ve ilgili bakanlıkların temsilcileri, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yrd. Erdinç TOPÇU, Edirne ilinde Romanlar alanında faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve görevli personeller katılım sağladı.

Gerçekleşen görüşmede; ROMSİD ekibinin Edirne örnekleminde yapmış olduğu çalışmalar ve ziyaretler ele alındı. Kurumlar arası iş birliği vurgusu ve Roman Vatandaşlara yönelik genel anlamda planlanacak olan çalışmalar ve bu çalışmaların önemi vurgulandı.