…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
06 Mart 2020, Cuma Merkez, Edirne - Türkiye

Roman İl Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu 4. Toplantısı Düzenlendi


Roman Vatandaşlarımızın istihdam edilebilirliklerinin arttırılması, fırsat eşitliğinin sağlanması, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, yaşam alanlarının iyileştirilmesi, temel sağlık hizmetlerine ulaşımlarının kolaylaştırılması ve refahın arttırılması amacıyla 30.04.2016 tarih ve 29699 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Roman Stratejik Eylem Planı yürürlüğe girmiştir.

Stratejik Eylem Planı doğrultusunda ilimizde yaşayan Roman Vatandaşlarımızın sorunlarımı ve çözüm yollarını tespit etmek amacıyla Valiliğimiz himayelerinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, Kaymakamlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Roman Vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı mahalle muhtarlarının katılımıyla Roman Çalıştayı 30.04.2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Gerçekleştirilen bu Çalıştay sonrasında tespit edilen sorunların çözümüne yönelik İl Eylem Planı oluşturulmuş ve Edirne Valiliğinin 22.07.2019 tarih ve 1795148 sayılı oluru ile uygulamaya konulmuştur. İl Eylem Planı doğrultusunda gerçekleştirilen faaliyeti ve kurumların Eylem planındaki faaliyetlerini değerlendirmek üzere 27.08.2019 tarihinde Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda  “Edirne İli Roman İl Eylem Planı İzleme Ve Değerlendirme Kurulu 1. Toplantısı” düzenlenmiş, düzenlenen toplantı sonrasında “Edirne İli Roman İl Eylem Planı Tablosunda” kamu kurum ve kuruluşlarına, Edirne ilinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarına düşen görevler hakkında yapılan çalışmalar görüşülmüş, çalışmaların arttırılarak “Eylem Planı” kapsamındaki iş konularına ağırlık verilmesi, gerçekleştirilen çalışmaların kayıt altına alınarak bir sonraki toplantıda değerlendirilmesi uygun görülmüştür.

25.10.2019 tarihinde Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda  “Edirne İli Roman İl Eylem Planı İzleme Ve Değerlendirme Kurulu 2. Toplantısı”, 27.12.2019 tarihinde “Edirne İli Roman İl Eylem Planı İzleme Ve Değerlendirme Kurulu 3. Toplantısı”  06.03.2020 tarihinde ise “Edirne İli Roman İl Eylem Planı İzleme Ve Değerlendirme Kurulu 4. Toplantısı”  düzenlendi.

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ’ın koordinesinde düzenlenen toplantıya; Edirne İl Özel İdare Genel Sekreteri Alaaddin UĞUR, İl Milli Eğitim Müdürü Önder ARPACI, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim AK, İŞKUR İl Müdürü Şengül ÇİLDAM, Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla BEYAZIT, Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut ALTUN, Edirne SYDV Müdürü Öyküm OKUKLU  başta olmak üzere Roman Çalıştayı İl Eylem Planı kapsamında sorumluluk yüklenen birçok kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Romanlar alanında çalışmalar gerçekleştiren Sivil Toplum Kuruluşlarından izleme ve değerlendirme komisyonu üyeleri katılım sağladı.

Roman İl Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısında; bir önceki toplantıda alınan kararların uygulanma durumu, “Edirne İli Roman İl Eylem Planı” kapsamındaki iş takvimine göre gerçekleşen çalışmalar, bir sonraki toplantı için öneri ve talepler görüşüldü…

Toplantıya katılım sağlayan Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri; “Roman İl Eylem Planı” içeriğinde yer alan kendi sorumluluklarına yönelik yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında da Sivil Toplum Kuruluşlarına ve diğer kamu temsilcilerine bilgilendirme sunumunda bulundular.

Düzenlenen toplantı; yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve karşılıklı soru-cevap ile devam ederek, bir sonraki toplantı için alınan kararların ardından son buldu.