…
…
…
…
…
07 Aralık 2021, Salı Merkez, Edirne - Türkiye

“Milli Mücadele Madalyaları” Verilmeye Devam Ediyor


Uzunköprü Nüfusuna kayıtlı, Kıbrıs Gazimiz Selahattin AKSOY’a “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası” verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Edirne Merkez ile İlçelerinde ikamet etmekte olan Kıbrıs Gazilerimize ve yakınlarına, düzenlenen törenler ile tevcih edilmeye devam ediyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Milli Mücadele yıllarında gösterilen feragat, fedakarlık ve kahramanlığın bir ifadesi olarak 56/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Yasası gereğince Bakanlar Kurulunun önerisi üzerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası 07.12.2021 tarihinde Kıbrıs Gazimiz Selahattin AKSOY’a; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ Tarafından tevcih edildi.

Gerçekleşen tevcih törenine; İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet SARIGÜL ve Mustafa ÜSTÜN, Şehit Yakınları ve Gaziler Birim Sorumlusu Zeynep ŞENER’de katılım sağladı.