…
…
…
22 Eylül 2023, Cuma Merkez, Edirne - Türkiye

İlçelerdeki Kamu Kurum ve Kuruluş Ziyaretlerimiz Devam Ediyor


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Edirne Sosyal Hizmet Merkezi tarafından kamu ve kurum/kuruluşlara ziyaretler düzenlenmeye devam ediliyor.

Ziyaretler kapsamında, Meriç Kaymakam V. Sayın Onur KÖKÇÜ ziyaret edilmiş olup Meriç İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray OCAK ve Meriç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hakan KANLI ile görüşmeler gerçekleştirilmiş, Sosyal Hizmetler anlamında Meriç ilçesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir.

Gerçekleşen kamu kurum/kuruluşlara ziyaretlerine Edirne Merkez Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ercan BAŞKAN ve Müdürlüğümüzde görevli ASDEP Personelleri katılım sağlamıştır.

Meriç ilçesinde gözlemlenen sosyal sorunlar ve dezavantajlı gruplara yönelik;  sosyal hizmet alanında, toplumsal risk faktörleri göz önünde bulundurularak aile ve bireylere uygun sosyal hizmet modellerinin belirlenmesi konularında kurumlar arası işbirliğinin önemi vurgulanmış, ilçe müdürlüklerinin görüş ve önerileri alınmıştır.

Aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin planlanması ve uygulanması, sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulmasını içeren “Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri tarafından, İlimiz genelindeki kamu kurum/kuruluş ziyaretlerin yıl boyunca devam ettirilmesi planlanmaktadır.