…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Ekim 2022, Cuma Merkez, Edirne - Türkiye

Çocuklarımız için Kütüphane ve Bilişim Sınıfı Açıldı


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü bünyesinde koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımız için “Kütüphane ve Bilişim Sınıfı” açılışı gerçekleştirildi.

Tapu Kadastro 14.Bölge Müdürlüğü, Edirne Tapu Müdürlüğü, Edirne Kadastro Müdürlüğünün katkıları ile Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi binasına “Kütüphane ve Bilişim Sınıfı” oluşturuldu.

Bilişim Sınıfı içerisinde; 10 adet bilgisayar ve bilgisayar çevre birimleri, kütüphane içerisinde; yüzlerce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından öneriler kitaplar yer aldı.

14.10.2022 tarihinde gerçekleşen açılışa; Edirne Valimiz H. Kürşat KIRBIYIK, Vali Yardımcıları Ali UYSAL ve Zafer KARAMEHMETOĞLU, İl Jandarma Komutanı Taşkın KELEŞ, İl Emniyet Müdürü Mustafa ALÇALAR, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Tapu Kadastro 14.Bölge Müdürü Harullah AKDEMİR, Tapu Müdürü Şahan FINDIK, Kadastro Müdürü Mehmet ÇİÇEK, Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Sermin DAĞ TARLACI, Edirne Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Derya DİLLEK BUDAK, çocuklar ve görevli personeller katılım sağladı.

Kütüphane ve Bilişim Sınıfının açılışı ve kurdele kesimi; Edirne Valimiz H. Kürşat KIRBIYIK, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Tapu Kadastro 14.Bölge Müdürü Hayrullah AKDEMİR ve çocuklar tarafından gerçekleştirildi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ gerçekleştirdiği açılış konuşmasında; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın hizmet modellerinden faydalanan çocuklarımızın kullanımı için açılışını gerçekleştirdiğimiz “Kütüphane ve Bilişim Sınıfında” emeği geçen, sınıfın oluşmasına katkı sağlayan ve destek olan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğümüze, Tapu Müdürlüğümüze, Kadastro Müdürlüğümüze, Çocuk Sitesi Müdürlüğümüze ve bünyelerinde görevli mesai saati gözetmeksizin çalışan personellere öncelikle teşekkür ediyorum.  Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz sınıfta, koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımız; bakıcı anneler ile öğretmenlerin gözetimi ve rehberliğinde akademik çalışmalarını gerçekleştirecek, okul ödevlerini yapacak ve çeşitli araştırmalarda bulunacaklar. Oluşturulan kütüphane ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından önerilen kitapları okuyacak, açılışı yapılan sınıfta okuma saatleri gerçekleştirecekler. Aktif olarak çocuklarımızın yararına hizmet edecek bu sınıfta emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleşen konuşmaların ardından Edirne Valimiz H. Kürşat KIRBIYIK, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Tapu Kadastro 14.Bölge Müdürü Hayrullah AKDEMİR ve açılışa katılım sağlayan kurum amirleri çocuklar ile yakından ilgilenerek sohbet etti. Bilgisayarlar üzerinde çalışmalar gerçekleştirildi, kitaplar incelendi.

Çocuklara hediye takdim edilmesinin ardından program son buldu.