…
…
…
15 Nisan 2021, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Kurumlarımızdan Ayrılıp, İş Hayatına Atılan Gençlerimiz İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ’ı ziyaret etti


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız hizmet modellerinden yararlanan ve 18 yaşını doldurduktan sonra reşit olarak yatılı kuruluşlarımızdan ayrılan gençlerimiz 2828 sayılı kanunun ek 1. Maddesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak ataması gerçekleştirilerek, çalışma hayatlarına başladılar.

Bu kapsamda; Edirne ilimizde ilk defa kamu görevlisi olarak işe yerleşen gençlerimiz, Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ’ı 15.04.2021 tarihinde pandemi tedbirlerine uygun olarak gerçekleşen “İş Hayatına Uyum Semineri” sonrası ziyaret ettiler.

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ gerçekleşen ziyarette gençlere yönelik yaptığı konuşmada; “Sizler bizim evlatlarımızsınız, küçüklüğünüzden bu yana bir çok başarıya imza attınız bir çok yol kat ettiniz. Yakın zamanda memurluk görevi aldınız. İş hayatına atılmış olmanızın onurunu yaşadık, yaşıyoruz… Asıl hayat şimdiden sonra başlıyor. Yaptığınız işler, takındığınız tutum, davranışlarınız sizlerin kariyer planı için önemli bir faktör. Sizler bu ülkeye faydalı birey olma yoluna girdiniz. Ekonominizi iyi yönetin. Kredi kartı ile harcamalarınıza dikkat edin. Maaşınıza göre harcama yapın. Kendiniz veya başkaları adına ödeyemeyeceğiniz krediler çekerek kendinizi zor duruma sokmayın. Çalıştığınız kurumlarda amirleriniz ve mesai arkadaşlarınız ile iyi ilişkiler içinde bulunun. Çalışmaktan ve sorumluluk almaktan çekinmeyin. Bundan sonraki yaşamınızda karşılaşabileceğiniz sorun veya problemlerde bizler her zaman yanınızdayız, sizlere rehberliğimiz her daim devam edecek. Yeni göreviniz hayırlı olsun, hepinize başarılar diliyorum…” dedi.

Gerçekleşen buluşmada; Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, İl Müdür Yardımcısı Sebahattin BİLGİÇ ve görevli personeller tarafından; gençlerimizin iş hayatları ve yaşamları hakkındaki soruları cevaplandırıldı.