…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
07 Ağustos 2020, Cuma Merkez, Edirne - Türkiye

Kuruluşlarımızda COVİD-19 Denetimi Gerçekleştirildi


Ülkemizde Covid-19 salgınının görüldüğü andan itibaren; Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın bildirdiği çalışmalara istinaden; salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmişti.

Bu kapsamda; İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluş denetimleri periyodik olarak gerçekleştirilmekte, günlük bilgi envanteri oluşturulmaktadır.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, temel yapı taşlarından olan “temizlik, maske ve mesafe kurallarının” yanı sosyal yaşam alanları içerisinde, belirlenen tedbirlere uyulmasının sağlanması amacıyla 6 Ağustos Perşembe Günü; Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Edirne Sosyal Hizmet Merkezi, Edirne Merkez Huzurevi, Edirne Melahat Hulusi DATENİN Çocuk Evleri Sitesi, Uzunköprü Süleybe Şefik ÖZTÜRK Huzurevi, Uzunköprü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Meriç Özel Hanife AĞYÜZ Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, İpsala Özel Yeni Hayat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Keşan Özel İlgi Bakım Merkezi, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi; İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ tarafından “Sağlık için Hepimiz için…” sloganı ile denetlendi. 

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ tarafından; denetimler sırasında rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verildi.

Denetimler sonrası ÖZBAŞ; “Koronavirüs ile mücadele kapsamında yatılı kuruluşlarımızda alınan tedbirleri yerinde incelemek üzere tüm kuruluşlarımızı ziyaret ettik. 16 Mart 2020 tarihinden itibaren çoğu kuruluşumuza kısıtlamalar getirildi, giriş ve çıkışlar yasaklandı. Kuruluşlarımızda görevli personelimiz PCR testinden geçtikten sonra sabit vardiya sistemi ile özverili bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Kuruluşlarımıza gelen her bir müracaatçının ateş ölçümü gerçekleşmekte ve hijyen kurallarına uygunluğu kontrol edilmektedir. Kuruluşlarımızda hizmet almakta olan vatandaşlarımızın da 6 saat arayla ateş ölçümü gerçekleştirilmekte, dezenfektasyon çalışmaları, nabız ve solonum dereceleri kontrolü yapılmaktadır. Çok şükür ki; Ülkemizde Covid-19 salgınının görüldüğü andan itibaren İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızda çalışmakta olan personellerde, müracaatçılarda ve hizmet alanlarda pozitif vaka görülmemiştir. İl genelinde hiçbir yatılı kuruluşumuzda pozitif vakaya rastlanılmamış olmasını personelimizin dikkat ve özverili çalışmasına borçluyuz.

Kuruluşlarımızda habersiz olarak gerçekleştirilen ziyaretlerde tüm tedbirlere harfiyen uygulanıyor olduğunu görmek, bizleri ziyadesiyle memnun etti.  Evinden, eşinden, çocuklarından uzak, kuruluşlarda kalarak 14 gün sabit vardiya uygulamasına devam eden tüm personelimizi tebrik ediyorum.  Lütfen; Maske, Sosyal Mesafe ve Hijyen kurallarına dikkat edelim!” dedi.