…
…
…
…
…
26 Ekim 2023, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Kreşimizde Dolu Dolu Bir Hafta Geride Kaldı


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesinde, “SOGEP ve Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi” kapsamında, Edirne İlimiz Karaağaç Mahallesinde yaşayan 3-6 Yaş çocuklarına yönelik 2023-2024 eğitim öğretim yılında hizmet verecek olan kreşimiz Ekim ayı itibariyle açılarak eğitim çalışmalarına başlamıştı.

Hasan Ali Yücel Müzesine ziyaret;

Kreşimize kayıtlı öğrencilerin Ekim ayının son haftasında katılım sağladığı müze gezisi renkli görüntülere şahit oldu. Gezide; müze eğitmenleri tarafından çocukların yaş gruplarına uygun “Dünyanın oluşumundan ve arkeolojiden” bahsedilerek; dinozorlar, buzul çağı canlıları ve günümüzde yaşayan çeşitli böcek grupları tanıtıldı. Minik öğrencilerimiz Entomoloji bölümünde keyifli bir eğitim gerçekleştirdi.

“Sağlıklı Yaşam” Semineri gerçekleştirildi;

Kreşimize kayıtlı öğrencilerin eğitim gördüğü binada, Edirne Yeşilay Şubesi personelleri tarafından “Sağlıklı Yaşam” konulu eğitim düzenlendi. Gerçekleştirilen eğitimde çocukların yaş gruplarına uygun şekilde; “Uyku, Hijyen, Beslenme ve Hareket” konularında animasyon destekli sunum gerçekleştirildi. Eğitim sonunda Yeşilay’ın karakteri olan “Yeşilcan” ile ilgili eğitici içerikli çeşitli ürünler çocuklara hediye edildi.

“Mahremiyet” konulu eğitim gerçekleştirildi;

Kreşimize kayıtlı öğrencilerin eğitim gördüğü binada, İl Müftülüğünde görevli Vaize Büşra ÜLKER tarafından “Mahremiyet” konulu eğitim gerçekleştirildi. Çocukların yaş gruplarına uygun olarak gerçekleştirilen eğitim sonrası çeşitli etkinlikler ile eğitim son buldu.

Gerçekleşen eğitimler sonrası Proje Koordinatörü Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Erdinç TOPÇU tarafından yapılan açıklamada; “Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesinde, “SOGEP ve Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi” kapsamında, Edirne İlimiz Karaağaç Mahallesinde yaşayan 3-6 Yaş çocuklarına yönelik kreşimizde eğitim gören öğrencilere ve öğrencilerimizin ailelerine yönelik; paydaş kurumların desteği ile farklı gün ve zamanlarda çeşitli eğitimler verilmeye devam edilecek, bizlere destek olan kamu kurum ve kuruluşları ile çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarına ayrıca teşekkür ediyorum. Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi kapsamında, hizmet vermekte olan binamızda; kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere ve Bakanlığımız Hizmet Modelinden yararlanan tüm kesime yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.