…
…
…
…
…
…
…
26 Mart 2024, Salı Merkez, Edirne - Türkiye

Koruyucu Aileler İftar Yemeğinde Buluştu.


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda Koruma ve Bakım Altında bulunan çocuklarımıza Koruyucu Aile olarak hizmet veren ailelerimiz düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Koruma ve Bakım altında bulunan çocuklarımız için sunulan Koruyucu Aile hizmetinden faydalanan çocuklar ve ailelerimiz Edirne Valisi Sayın Yunus SEZER ve Eşi Canan SEZER Hanımefendinin davetleriyle Edirne Lalezar Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğinde buluştu.

İftar yemeğine Edirne Valisi Sayın Yunus SEZER ve Eşi Canan SAZER Hanımefendi ile birlikte Edirne İl Emniyet Müdürü Onur KARABURUN, İl Jandarma Komutanı Hacı Ali BÜBER, İl Milli Eğitim Müdürü Önder ÖZCAN, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun TOHUMCU, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tezcan FİDAN ve Edirne Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birim Personelleri katılım sağladı. çocuklarla ve ailelerle sohbet eden Vali Yunus SEZER, çocukların isteğini kırmayarak Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Yunus Ekiplerini çağırdı ve iftar yemeği sonrası Yunus Ekipleri çocuklar ile vakit geçirdi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun TOHUMCU; konuşmasında  “Hepimizin göz bebeği çocuklarımız, siz kıymetli ailelerimiz sayesinde aile ortamında büyüyor sıcak bir yuvanın şefkatli bir ortamın sıcaklığını sizler sayesinde yaşıyorlar. Bir çocuğun aile ortamında büyümesini, doğru temeller üzerine yetişmesini sağlayan sizler bizim için çok değerlisiniz. Edirne ilinde bugüne kadar 120 çocuk Koruyucu Aileleri sayesinde aile yanında büyüdü ve halen büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda yürütülen hizmetlerden faydalanıp yetişkin çağına gelen bazı çocuklarımız işe yerleşmiş memur olarak bir kamu kurumunda istihdam edilmiş yetişkin bir birey olarak şu an bu iftarda bize eşlik ediyor.

Devletimizin bize sunduğu imkanlar ve Sayın Valimizin bizlere gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerimi sunuyor, Bu program sayesinde sizlere bir arada bulunmanın ve tanışmanın sevincini yaşıyorum.” diyerek aileleri selamladı. iftar yemeğinden sonra Yunus Polisleri ile çocukların vakit geçirmesinin ardından program sona erdi.