…
…
…
…
…
20 Temmuz 2024, Cumartesi Merkez, Edirne - Türkiye

Kıbrıs Barış Harekâtının 50. Yıl Dönümü


Kan ve gözyaşını durdurmak, adaya barış ve huzuru getirmek için gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtının 50. yıl dönümünde Edirne ilimizde çeşitli programlar düzenlendi.

Kıbrıs Barış Harekâtının 50. yıl dönümünde, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesinde günün anlam ve önemine ilişkin program düzenlendi. Programda; “Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirilerek, Barış Harekâtına katılım sağlayan Kahraman Gazilerimizin anıları dinlendi.”

Gerçekleşen programa; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yrd. Sebahattin BİLGİÇ, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Edirne Şubesi Başkanı Aydın BİLDİŞ, Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Üyesi Kahraman Gazilerimiz ve yakınları katılım sağladı.

Program sonrası Edirne İlimizin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesinde; 5.Kolordu Komutanlığı Askeri Bandosu tarafından, Yarbay Mevlüt BELYURT şefliğinde günün anlam ve önemine ilişkin konser düzenlendi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, Kan ve gözyaşını durdurmak, adaya barış ve huzuru getirmek için gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtının 50. yıl dönümünde; “Kardeş Kıbrıs Halkının ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını  kutluyor, Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan Kahraman Gazilerimize sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyoruz.”