…
…
…
…
…
…
…
…
20 Temmuz 2023, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Kıbrıs Barış Harekatının 49.Yılında Gazilerimiz ile Buluştuk


Kıbrıs Barış Harekatının 49.yılı dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesinde 20.07.2023 tarihinde program düzenlendi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesinde Kıbrıs Barış Harekatının anlam ve önemine ilişkin program düzenlendi.

Düzenlenen programa; Edirne Vali V. Sıdkı ZEHİN, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ ve İl Müdür Yrd. Erdinç TOPÇU, Edirne İlinde ikamet eden Kıbrıs Gazileri katılım sağladı.

Program; Tüm Şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden Gazilerimiz için saygı duruşu ardından İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Geçmişten günümüze Ülkemiz, Bayrağımız ve Milletimiz için ebediyete intikal etmiş tüm Şehitlerimiz ve Gazilerimiz için dualar edildi.

 Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar; Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kıbrıs Gazisi Fevzi DEMİR, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Edirne Vali V. Sıdkı ZEHİN tarafından gerçekleştirildi.  

Programda konuşma gerçekleştiren Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ; “ Toplumumuzda, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin özel yeri vardır. Her Türk Vatandaşı da bu şerefe ve onura kavuşmak için gözünü bile kırpmadan Vatanını müdafaada canını seve seve ortaya koyar. Bu uğurda ya Şehit ya da Gazi olur… Gazilik; Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır. Kan ve gözyaşını durdurmak, adaya barış ve huzuru getirmek için gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtının  49.yıl dönümünde kardeş Kıbrıs Halkının ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını  kutluyorum.  Şehitlerimize ve ebediyete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyorum.       20 Temmuz 1974 tarihinde, bir güç olduğumuz bu görevde 498 kahraman evladımızı Kıbrıs’ta Şehit verdik. Hayatı Kıbrıs hatıralarıyla dolu siz kahraman gazilerimizin ellerinden öpüyor, uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kıbrıs Gazisi Fevzi DEMİR; “Günün anlam ve öneminden bahsederek, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtında yaşadığı anıları anlattı. Kıbrıs Barış Harekâtında yaşadıklarını paylaşırken duygulandığını dile getiren gazi DEMİR; ebediyete irtihal etmiş tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan tüm gazilere de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Edirne Vali V. Sıdkı ZEHİN gerçekleştirdiği konuşmada; “Adaya barış ve huzuru getirmek için gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtının  49.yıl dönümünde bizleri burada misafir eden Gazilerimize teşekkür ediyoruz. Bugün burada siz değerli Kıbrıs Gazilerimiz ile birlikte olmak ile büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Geçmişten günümüze, Ülke sınırlarımızın içerisinde ve dışarısında; vatanın birlik ve bütünlüğü için, bayrağı için, milleti için ebediyete irtihal etmiş başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmet ile anıyoruz, ruhları şad, mekânları cennet olsun. Vatanımız için canlarını ortaya koyan hayattaki tüm Gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını  kutluyorum” dedi.

Program, Kıbrıs Gazilerimizin anılarının fotoğraflar üzerinden paylaşılması ve edilen sohbetler ile son buldu.