…
…
…
…
…
…
09 Kasım 2021, Salı Keşan, Edirne - Türkiye

Keşan İlçesinde Aile Eğitim Programları Kapsamında Eğitimler Veriliyor


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Keşan Sosyal Hizmet Merkezi tarafından, Aile Eğitim Programları (AEP) kapsamında eğitimler verilmeye devam ediliyor.

 

Ekim ayının son haftası düzenlenen eğitimlerde;

 

  • Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Meslek edindirme kursu kursiyer kadınlara yönelik “Okul ve Aile” ana konulu eğitim verilerek, eğitim içeriğinde; “Okul ve Aile İşbirliğinin Önemi, Evde Ders Çalışma Ortamının Hazırlanması, Çocuklarda Görülen Davranışsal Sorunlar” alt konuları yer almıştır.
  • Keşan Siğili Köyü sakinlerine yaş ve cinsiyet gruplarına yönelik; “Değerlerin Edinilmesinde Ailenin Rolü, Mahremiyet Eğitimi, Çocuk İhmal ve İstismarı, Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma” konularında eğitim verildi.
  • Keşan İlçe Müftülüğü Personellerine yönelik; “Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele” ana konulu eğitim verilerek, eğitim içeriğinde; “Madde Bağımlılığı, Risk Grupları, Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma Yolları, Yeşilay, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Çalışmaları” konularında eğitim verildi.

 

Kasım ayının ilk haftası düzenlenen eğitimlerde;

 

  • Keşan Sepetçi Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KESKÜP) üyesi kadınlara yönelik; “Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele” ana konulu eğitim verilerek, eğitim içeriğinde; “Davranışsal Bağımlılık, Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Çalışmaları, Teknoloji Bağımlılığının Yaş Gruplarına göre etkileri, Teknolojinin Doğru ve Yararlı Kullanımı, Yeşilay, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Çalışmaları” konularında eğitim verildi.

Eğitimlerde toplamda 170 vatandaşa ulaşılarak, belirtilen konularda; bilinçlendirici ve farkındalık oluşturucu eğitim çalışmaları gerçekleştirildi.

Aile Eğitim Programları Kapsamında Edirne ili genelinde farklı gruplara yönelik eğitimler verilmeye devam edecek.