…
…
…
…
…
17 Kasım 2022, Perşembe Keşan, Edirne - Türkiye

Keşan İlçemizde Aile Eğitim Programı Kapsamında Eğitimler Devam Ediyor


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, Keşan İlçesinde farklı gruplara yönelik Aile Eğitim Programları (AEP) kapsamında eğitimler devam ediyor.

            Kasım ayının ilk 3 haftasında gerçekleştirilen eğitimlerde;

  • Kurtuluş Özkaya Camii Kuran Kursu Kursiyerlerine “Aile İçi İletişim, Okul ve Aile, Değerlerin Edinilmesinde Ailenin Rolü” konularında eğitim düzenlendi. Eğitim 2 oturumda gerçekleştirilerek 26 kişiye ulaşıldı.
  • Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerinin katkıları ile Bakanlığımız hizmet modellerinden yararlanan kadınlara yönelik “Sağlıklı Yaşam, Bağımlılıklar ile Mücadele, Meme Kanseri” konularında eğitim düzenlendi. Eğitimde 24 kişiye ulaşıldı.
  • Keşan İlçe Müftülüğünde görevli personellere yönelik “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Çalışmaları” kapsamında “Kadına Yönelik Şiddettin Boyutları ve Türleri, Şiddetin Doğurduğu Sonuçlar, Şiddet Gören Kadınların Başvuracağı Kurum ve Kuruluşlar, KADES, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüklerinin İş ve İşleyişleri, Paydaş Kurumlara Düşen Ortak Çalışmalar” konularında eğitim düzenlendi. Eğitimde 55 kişiye ulaşıldı.
  • Keşan İlçemizde Bakanlığımızın hizmet modellerinden olan Sosyal Ekonomik Destek Hizmetinden faydalanan ailelere yönelik “Değerlerin Edinilmesinde Ailenin Rolü, Okul ve Aile” konularında eğitim düzenlendi. 2 oturumda gerçekleştirilen eğitime 30 Aile katılım sağladı.

 

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlar tarafından, Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında eğitimler farklı zamanda,  farklı gruplara yönelik uygulanmaya devam edecek.