…
…
…
…
31 Ekim 2022, Pazartesi Merkez, Edirne - Türkiye

Keşan İlçemizde Aile Eğitim Programı Kapsamında Çalışmalar Devam Ediyor


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Ekim ayının son haftası “İletişim ve Medya, Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele, Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele” kapsamında eğitim programları düzenlendi.

 

Üniversite öğrencilerine yönelik eğitim;

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu ve Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen “İletişim ve Medya, Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele (Madde Bağımlılığı)” eğitimleri kapsamında; “Medyayı kavramak, Ulusal ve Küresel Etkenler, İnternet ve Yeni Medya, Medya Dili, Medya ve Toplum, Reklamın Amaç ve Stratejileri, Madde Bağımlılığı, Madde Bağımlılığı ile Mücadele” konularından bahsedildi.

 

Sosyal Ekonomik Destek Hizmetinden faydalanan ailelere yönelik eğitim;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız Sosyal Ekonomik Destek (SED) Hizmetinden faydalanan ailelere yönelik “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele” kapsamında eğitim düzenlendi.

Eğitim kapsamında; “Kadına yönelik şiddet ile mücadele çalışmaları, kadına yönelik şiddetin boyutları ve türleri, şiddetin doğurduğu sonuçlar ve şiddet gören kadının başvurabileceği yerler” konularından bahsedildi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Ekim ayının son haftası gerçekleştirilen eğitimlerde 400 kişiye ulaşıldı. Eğitimler belirli aralıklarla farklı gruplara yönelik olarak verilmeye devam edecek.