…
…
…
…
…
…
…
…
02 Aralık 2022, Cuma Merkez, Edirne - Türkiye

Karaağaç Mahallesinde “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” Buluşması Gerçekleşti


Edirne Valimiz Sn. H. Küşat KIRBIYIK Karaağaç mahallemizde STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

01.12.2022 tarihinde Karaağaç mahallesinde yer alan, Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi Uygulama Binasında gerçekleşen buluşmada STK temsilcilerine, kanaat önderlerine ve diğer katılımcılara Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ tarafından açılış konuşması gerçekleşerek, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından uyuşturucu ile mücadele konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Buluşmada Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) adına söz alan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bölge Koordinatörü Sebahattin BİLGİÇ, YEDAM’ın faaliyetleri, bağımlılık ve uyuşturucu ile mücadelede yapılan çalışmalar, verilen hizmetler ve destekler konusunda bilgiler verdi.

Emniyet müdürlüğünden görevli yetkili ise NARKOTİM, Narkolog, Narko Rehber", "Narko Nokta", "Narko Tır" ve Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonunu (UYUMA) ile çocuklarımızın ve gençlerimizin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlığından faydalanmak amacıyla hayata geçirilen 'En İyi Narkotik Polisi; Anne’ projeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Gerçekleşen buluşmaya; Vali Yrd. Zafer KARAMEHMETOĞLU, İl Emniyet Müdürü Mustafa ALÇALAR, İl Jandarma Komutanı Taşkın KELEŞ, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ, İl Sağlık Müdürü M. İshak YILDIRIM, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran BALLI, STK Temsilcileri ve kanaat önderleri katılım sağladı.

Buluşmaya katılım sağlayanların ihtiyaç ve sorunlarını dinleyen Edirne Valimiz Sn. H. Kürşat KIRBIYIK, kendisine iletilen talepleri tek tek not aldı. Vali KIRBIYIK, sorun ve ihtiyaçların giderilmesi için ziyarete eşlik eden ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.