…
13 Nisan 2023, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele İl Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon ve Değerlendirme 2023/1 toplantısı Edirne Valiliği toplantı salonunda 12.04.2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantı; Edirne Vali Yrd. Zafer KARAMEHMETOĞLU başkanlığında, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ tarafından gündem maddelerinin okunması ile başladı. Toplantı; Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü adına Kuruluş Müdürü Nihan ERTAN ve Koordinasyon kurulu üyesi ilgili kurumların sunumları ile devam etti.

Toplantıda; “Bir önceki koordinasyon toplantısında alınan kararların uygulanma durumları, Elektronik Kelepçe uygulaması hakkında gerçekleşen çalışmalar, Şiddet mağduru kadınlara yönelik tedbir kararlarının uygulanması, Kadın İlk kabul birimi ve Kadın Konuk Hizmetlerinin sunulması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar,  İlimizdeki şiddet vakalarının analizi, kadına yönelik şiddet ile mücadele kapsamındaki uygulama çalışmaları, Kadına yönelik şiddet ile Mücadele İl eylem planı çalışmaları, KADES Tanıtım Çalışmaları, Şiddet ile Mücadele Eğitimleri, Kadınlara Yönelik Sosyal Hizmet Uygulamaları, Kadın hizmetlerinin sürdürülmesi konusunda hizmet veren kuruluşlar arasındaki işbirliği çalışmaları, 2023 yılı içerisinde Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar”  konuları değerlendirildi.

Gerçekleşen toplantıya; Edirne Vali Yrd. Zafer KARAMEHMETOĞLU, 2.Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Zafer Tuna ERTÜRK, Edirne İl Emniyet Müdür Yrd. Mahmut GÜDER, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube A. Kubilay YILMAZ, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, İl Sağlık Müdürü M. İshak YILDIRIM, SYDV Müdürü Tezcan FİDAN, Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nihan ERTAN, Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ercan BAŞKAN, Edirne Kadın Konukevi Müdürü Sevgi YURT, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet ÖZER, İŞKUR Müdür Yrd. Oğuz KAFA, Edirne Belediyesi Aile ve Kadın Hizmetleri Müdürü Özlem TAKINDI, Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Esma MIHLAYANLAR, Edirne Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği adına Nadire Gül ÖZBAŞARAN, Edirne KADEM adına Nilgün TABAKOĞLU başta olmak üzere Koordinasyon Kurulu üyesi kurumların amirleri ve sorumlu personelleri katılım sağladı.

Toplantı, koordinasyon kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından alınan kararlar ile son buldu.