…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2020, Çarşamba Merkez, Edirne - Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında 2020 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında Vali Yardımcısı Dr. Yusuf GÜLER başkanlığında 2020 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

25 Kasım gününün Birleşmiş Milletler tarafından ‘Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’  olarak kabul edilmesi nedeniyle; farkındalık oluşturmak amacıyla Komisyon Üyelerinin tamamı toplantıya turuncu renkli maskeleriyle katılım sağladı.

1999 yılında Birleşmiş Milletlerin Kararı ile 25 Kasım’ın  ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası  Mücadele Günü’ olarak belirlenmesine istinaden tüm dünyada  olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.  Gerek ulusal gerek ise yerelde düzenlenen bu etkinliklerin temel amacı kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık yaratmak, duyarlılık arttırmak, kadınlarımızın yalnız olmadıklarını hissettirmek  ayrıca şiddete yönelik oluşturulan hizmet politikaları hakkında bilgi vermektir.

Bu kapsamda , İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün ve Aile ,Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün talimatıyla Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda ve Edirne Valiliği başkanlığında; 25 Kasım 2020 Çarşamba günü saat 10:00’da 81 il ile eşgüdümlü olarak kamuda Kadına Karşı Şiddetle Mücadele de yer alan tüm Kamu Kurum ve Kuruluşların katılımıyla ‘2020 yılı 4. Dönem Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirilmiş, toplantıda bu mücadelenin hizmet politikaları, yerelde gerçekleştirilen çalışmalar, KADES Uygulamasına yönelik farkındalık arttırıcı çalışmalar, 2020 veri analizleri değerlendirilmiştir. Ayrıca Valiliğimizce uygulamaya konulan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı değerlendirilerek 2021 yılı için ilgili Kurumlar tarafından gerekli revizyonların yapılması ve 2021 yılı için faaliyet planlarının  hazırlanmasına karar alınmıştır.    Toplantı sonrası Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı ‘Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’ ve Edirne Jandarma Komutanlığına bağlı ‘Aile İçi Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’ ziyaret edilerek ilgili birim sorumlularından brifing alınmış, karşılaşılabilecek sorunların çözümüne yönelik değerlendirmeler yapılmıştır.