…
…
…
…
…
…
…
…
…
27 Aralık 2021, Pazartesi Merkez, Edirne - Türkiye

Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Kapsamında Muhtarlara Eğitim Verildi


Edirne Merkez ve Keşan İlçesindeki görevli Muhtarlara; Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele kapsamında düzenlenen eğitimler 3 oturumda gerçekleştirildi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı, Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele” çalışmaları kapsamında Aralık ayı içerisinde farklı tarih ve oturumlarda Muhtarlara yönelik farkındalık oluşturucu eğitim düzenlendi.

Düzenlenen eğitimlere; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nihan ERTAN, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis MUSTAFAPAŞA, Edirne ve Keşan İlçesinde görevli 112 Muhtar ve Eğitimleri gerçekleştiren meslek elamanları katılım sağladı.

Eğitimlerde; “Şiddetin Tanımı, Şiddet Türleri, Şiddetin Kadınlar ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi, Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Çalışmaları, Erken Yaş Evlilikler, Kadınlara Yönelik Şiddet ile Mücadelede Başvuru Mekanizmaları, Muhtarlara Düşen Görevler, KADES ve ALO 183” konuları muhtarlara aktarıldı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ; “Kadına yönelik şiddet ile Mücadele çalışmalarında siz değerli Muhtarlarımıza önemli işler düşmekte. Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, bizlere herhangi bir nedenden dolayı ulaşan kadınlarımıza en hızlı şekilde ilgili kamu kurumları ile işbirliği yaparak iletişime geçiyoruz. Siz değerli Muhtarlarımıza;  mahallelerindeki herhangi bir sosyal hizmet konusunda düzenli olarak ziyaret ediyor, acil durumlarda telefon ile ulaşarak bilgi talebinde bulunuyoruz. Talep değil, arz odaklı çalışmaya özen gösteriyoruz. Değerli Muhtarlarımız! Sizler; mahallelerinizdeki “fiziksel, psikolojik veya ekonomik şiddeti” en etkin şekilde gören kişilersiniz. Mahallenizi ve mahallenizde yaşayan vatandaşı en iyi tanıyan sizlersiniz. Bugün burada gerçekleşen eğitimde, şiddete uğramış bir kadının sizlere başvurması veya şiddete maruz kalan bir kadına şahit olduğunuzda neler yapmanız gerektiğini aktarmaya çalıştık. Mahallenizde şiddete uğrayan bir kadın ile karşılaşmanız halinde, bizlerin telefonları 7/24 açık… Alo 183 hattımız 7/24 açık... Ayrıca geliştirilen KADES Programı 7/24 veri aktarımı sağlayarak başvuru alıyor. Bizlere kadına yönelik şiddet konusunda haber verilmesi halinde, en kısa süre içerisinde vakaya müdahil olarak, Bakanlığımızın gerekli hizmet modellerini uygulayacağımızdan şüpheniz olmasın. İletişim halinde olursak ve kadınlarımızı bugünkü konular hakkında bilgilendirirsek, herhangi bir şiddete maruz kalmadan tüm kadınlarımıza ulaşacağımızdan şüphemiz yok” dedi.