…
25 Kasım 2021, Perşembe Merkez, Edirne - TÜRKİYE

Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Kapsamında Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından SODAM’da hizmet almakta olan kadın kursiyerlere yönelik, Karağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi Kapsamında; “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele” konulu bilinçlendirici eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Eğitimde;  “Alo 183 İhbar Hattı, KADES Uygulaması, Şiddet Durumunda İzlenmesi Gereken Durumlar ve Başvuru Mekanizmaları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Kadınlara Yönelik Hizmet Modelleri” konularında bilinçlendirici ve farkındalık oluşturucu eğitim verildi.

Gerçekleşen eğitimin ardından, Edirne ilimizin turizm değeri olan Karaağaç Mahallesinin en işlek caddesine “Kadına Şiddete Hayır” pankartı asılarak farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlar, İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İl/İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından; Özel sektörde çalışan kadınlara ve eğitim alan kadın kursiyerlere yönelik “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele” kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar, Edirne İli Genelinde farklı yer, farklı gün ve farklı zamanlarda, uygulanmaya devam edecek.