…
…
29 Haziran 2022, Çarşamba Merkez, Edirne - Türkiye

Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele İl Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon ve Değerlendirme 2022-2 toplantısı; Edirne Valiliği toplantı salonunda, 29.06.2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantıya; Edirne Valisi H. Kürşat KIRBIYIK, Belediye Başkanı Recep GÜRKAN, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa ÇAKMAK, Aile Mahkemesi Hakimi Zeynep Esra KUNDURACI GÜNGÖR, İl Emniyet Müdürü Mustafa ALÇALAR, İl Jandarma Komutanı A. Kadir SERİ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Turan ATEŞ, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ ve İl Müdür Yrd. Erdinç TOPÇU, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri İl Müdürü Öznur ŞAHİN, İl Sağlık Müdürü İshak YILDIRIM, İl Müftüsü Alettin BOZKURT, İŞKUR Müdürü Şengül ÇİLDAM, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa YILDIR, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim AK, İl Göç İdaresi Müdürü Musa AŞILOĞLU, SYDV Müdürü Tezcan FİDAN, Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür V. Hatice KAHYAOĞLU SÜT, KADEM Yürütüme Kurulu Üyesi Derya DOĞAN, Kadın Konukevi Müdürü Sevgi MERT, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Yrd. Sedat BAŞHÜYÜK, İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Cemal TURAN ve görevli personeller katılım sağladı.

Gerçekleşen toplantıda; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından sunumlar yapılarak “Şiddet mağduru kadınlara yönelik tedbir kararlarının uygulanması, Kadın İlk kabul birimi ve Kadın Konuk Hizmetlerinin sunulması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar,  İlimizdeki şiddet vakalarının analizi, kadına yönelik şiddet ile mücadele kapsamındaki uygulama çalışmaları ve İl eylem planı çalışmaları, KADES Tanıtım Çalışmaları, Şiddet ile Mücadele Eğitimleri, Kadınlara Yönelik Sosyal Hizmet Uygulamaları, Kadın hizmetlerinin sürdürülmesi konusunda hizmet veren kuruluşlar arasındaki işbirliği çalışmaları, Erkeklere yönelik gerçekleşecek eğitim çalışmaları, çeşitli farkındalık oluşturucu faaliyet çalışmaları”  değerlendirildi.

Toplantı görüş ve önerilerin değerlendirilmesi ile son buldu.