…
22 Mart 2022, Salı Merkez, Edirne - Türkiye

Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele İl Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon ve Değerlendirme 2022-1 toplantısı Edirne Valiliği toplantı salonunda 22.03.2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantıya; Edirne Vali Yardımcısı Hakan Yavuz ERDOĞAN, Cumhuriyet Savcısı Fatma Nur AKELLER, İl Sağlık Müdürü İshak YILDIRIM, İŞKUR Müdürü Şengül ÇİLDAM, Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem TAKINDI,  İl Emniyet Müdür Yrd. Halil Gündüz, İl Jandarma Komutan Yrd. Naim TAVLI, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yrd. Sebahattin BİLGİÇ, İl Göç İdaresi Müdürü Musa AŞILOĞLU, Edirne SYDV Müdürü Tezcan FİDAN, Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nihan ERTAN, Edirne Kadın Konukevi Müdürü Sevgi MERT, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Öznur ŞAHİN,  Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları ve Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Esma MIHLAYANLAR,  Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Temsilcisi Işıl GÜZEY, Kadın ve Demokrasi Derneği Temsilcisi Burcu AKDUMANLAR KARABULUT ve kuruluşlarda görevli personeller katılım sağladı.

Gerçekleşen toplantıda; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından sunumlar yapılarak “Şiddet mağduru kadınlara yönelik tedbir kararlarının uygulanması, Kadın İlk kabul birimi ve Kadın Konuk Hizmetlerinin sunulması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar,  İlimizdeki şiddet vakalarının analizi, kadına yönelik şiddet ile mücadele kapsamındaki uygulama çalışmaları ve İl eylem planı çalışmaları, KADES Tanıtım Çalışmaları, Şiddet ile Mücadele Eğitimleri, Kadınlara Yönelik Sosyal Hizmet Uygulamaları, Kadın hizmetlerinin sürdürülmesi konusunda hizmet veren kuruluşlar arasındaki işbirliği çalışmaları”  değerlendirildi.

Toplantı görüş ve önerilerin değerlendirilmesi ile son buldu.