…
…
…
13 Ekim 2022, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele İl Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon ve Değerlendirme 2022/3 toplantısı Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda 13.10.2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantı; Edirne Valimiz H. Kürşat KIRBIYIK’ın başkanlığında, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ tarafından gündem maddelerinin okunması ile başladı. Toplantı sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleşen sunumlar ile devam etti.

Toplantıda; “Bir önceki koordinasyon toplantısında alınan kararların uygulanma durumları, Elektronik Kelepçe uygulaması hakkında gerçekleşen çalışmalar, Şiddet mağduru kadınlara yönelik tedbir kararlarının uygulanması, Kadın İlk kabul birimi ve Kadın Konuk Hizmetlerinin sunulması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar,  İlimizdeki şiddet vakalarının analizi, kadına yönelik şiddet ile mücadele kapsamındaki uygulama çalışmaları, Kadına yönelik şiddet ile Mücadele İl eylem planı çalışmaları, KADES Tanıtım Çalışmaları, 5 Milyon erkek vatandaşa ulaşılması projesi kapsamında gerçekleşen çalışmalar, Şiddet ile Mücadele Eğitimleri, Kadınlara Yönelik Sosyal Hizmet Uygulamaları, Kadın hizmetlerinin sürdürülmesi konusunda hizmet veren kuruluşlar arasındaki işbirliği çalışmaları”  konuları değerlendirildi.

Gerçekleşen toplantıya; Edirne Valisi H. Kürşat KIRBIYIK, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa ÇAKMAK, Edirne Belediye Başkan V. Selçuk ÇAKIR,  Vali Yardımcıları Zafer KARAMEHMETOĞLU ile Eyyüp Batuhan CİĞERCİ, İl Jandarma Komutanı Taşkın KELEŞ, İl Emniyet Müdürü Mustafa ALÇALAR, Edirne Aile Mahkemesi Hakimi Fatih ÖZTÜRK,  Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, İl Sağlık Müdürü M. İshak YILDIRIM, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Selim AK, İŞKUR Müdürü Şengül ÇİLDAM, İl Müftüsü Alettin BOZKURT, Edirne Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Öznur ŞAHİN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet ÖZER, Edirne Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa YILDIR, Edirne SYDV Müdürü Tezcan FİDAN, Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Esma MIHLAYANLAR, Edirne Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Vildan YAZICI, Edirne Kadın Konukevi Müdürü Sevgi YURT, Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nihan ERTAN başta olmak üzere Koordinasyon Kurulu üyesi kurumların amirleri ve sorumlu personelleri katılım sağladı.

Toplantı, koordinasyon kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından alınan kararlar ile son buldu.