…
…
…
…
…
…
…
09 Mart 2022, Çarşamba Merkez, Edirne - Türkiye

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Kadın Kooperatifi Üyeleri ile Buluştuk


Edirne Valiliği Koordinesinde, Edirne Şehir Gönülleri Vakfı ile Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından, Kadınların; birlik, beraberlik ve dayanışmasının sembolü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen “Sevgi Zinciri Yürüyüşünün” ardından ilimizde faaliyet gösteren Kadın Kooperatiflerinin sergisini ziyaret ettik.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında; Edirne Karaağaç yolunda bulunan alanda; ürettikleri ürünlerin sergisini ve satışını gerçekleştiren kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutlanarak, günün anlam ve önemine ilişkin farkındalık oluşturuldu.

Kadın kooperatiflerimiz ile gerçekleşen buluşmaya; Edirne Valimiz Ekrem CANALP’in eşi hanımefendi Dr. Ayten CANALP, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Edirne İŞKUR Müdürü Şengül ÇİLDAM, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Selma HEVES, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdür Hicran BALLI, Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nihan ERTAN başta olmak üzere bir çok kamu kurumunun amiri, siyasi partilerin temsilcileri, kadınlar alanında hizmet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Kadın Kooperatiflerinin Üyeleri, Sosyal Hizmet alanında kadınlara yönelik hizmet gerçekleştiren meslek elemanları ve İlimiz genelinde farklı meslek gruplarında çalışmakta olan kadınlar katılım sağladı.

Gerçekleşen buluşma, Edirne Valimiz Ekrem CANALP’in eşi hanımefendi Dr. Ayten CANALP tarafından kadın kooperatifçiliğine verilen öneme ilişkin gerçekleşen konuşmanın ardından son buldu.