…
…
…
06 Haziran 2022, Pazartesi Merkez, Ankara, Türkiye

İstedi ve Başardı!


Türkiye genelinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın kuruluşlarından hizmet almakta olan çocuklarımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen 7. Türkiye Badminton Şampiyonası’nda bir araya geldi.

Çocukların psikososyal, bilişsel ve bedensel gelişimlerini desteklemek, arkadaşlık ilişkisi kurmalarına ve etkileşimde bulunmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Badminton Federasyonu Başkanlığının iş birliğiyle badminton şampiyonası organize edildi.

 Badminton Şampiyonası 30 Mayıs – 4 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara İlinde düzenlendi. Yarışma öncesi badminton sporuyla uğraşan Bakanlığımız kuruluşlarından hizmet alan 545’i kız, 612’si erkek toplam 1157 çocuğun katılımıyla İl birincilerinin belirlenmesi için turnuvalar gerçekleştirildi.

İllerdeki turnuvalar sonucu seçilen 112 kız ve 107 erkek çocuk, 30 Mayıs-4 Haziran 2022 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü 7. Türkiye Badminton Şampiyonası’na katılım sağladı.

Edirne İlimizi temsilen yarışmaya katılım sağlayan A.E.T 2010- 2013 Yaş grubunda ilk 3’e girmeyi hedefleyerek yarışmaya katılım sağladı. Çocuğumuz azmi ve başarısı ile derece yaparak Türkiye 3.sü oldu.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak sporcumuzu kutlar, katılım sağlayacağı tüm müsabakalarda başarılar dileriz.