…
26 Ağustos 2021, Perşembe Edirne, Türkiye

İş Hayatına Uyum Semineri Düzenlendi


      Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kurumlardan 18 yaşını doldurduktan sonra reşit olarak ayrılan gençlerimiz 2828 sayılı kanunun Ek 1. Maddesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak ataması gerçekleştirilmiştir.
     Bu kapsamda, ilimizde ilk defa kamu görevlisi olarak işe yerleşen gençlerimiz ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan İş Hayatına Uyum Semineri Programı kapsamında Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde buluşma gerçekleştirildi.
     Kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak göreve başlayan gençlerimizin, devlet memurluğundan ayrılma risklerini engellemek, yeni görevlerine uyumlarını kolaylaştırmak, çalışma koşulları, hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, iş hayatına bilinçli ve uyumlu başlamalarını sağlamak amacıyla programlanan seminer, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda 26.08.2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
     Kamu görevlilerinin hak ve sorumlulukları, disiplin soruşturması ve disiplin cezaları, devlet malını koruma ve tasarruf tedbirleri, etkili iletişim ve stresle baş etme gibi konularda verilen eğitim, gençlerimizin sorduğu sorularla katılımları sağlanarak, birbirleriyle tanışmaları ve kaynaşmalarına öncülük edilmiştir. Resmi prosedürlerde ve kanunda belirtilen koşullar çerçevesinde verilen eğitimin ardından Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ gençlerimiz ile görüşerek iş hayatı hakkında bilgilendirmede bulunmuştur.