…
28 Aralık 2021, Salı Merkez, Edirne - Türkiye

İş Hayatına Uyum Semineri Düzenlendi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurumlardan 18 yaşını doldurduktan sonra reşit olarak ayrılan gençlerimiz 2828 sayılı kanunun Ek 1. Maddesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak ataması gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda, ilimizde ilk defa kamu görevlisi olarak işe yerleşen gençlerimiz ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan İş Hayatına Uyum Semineri Programı kapsamında Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak göreve başlayan gençlerimizin; “Kamu görevlilerinin hak ve sorumlulukları, disiplin soruşturması ve disiplin cezaları, devlet malını koruma ve tasarruf tedbirleri, etkili iletişim ve stresle baş etme, devlet memurluğundan ayrılma risklerini engellemek, yeni görevlerine uyumlarını kolaylaştırmak, çalışma koşulları, hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, iş hayatına bilinçli ve uyumlu başlamalarını sağlamak” amacıyla planlanan eğitim;  Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda 27.12.2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Resmi prosedürler içerisinde ve kanunda belirtilen koşullar çerçevesinde verilen eğitimin ardından Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ gençlerimiz ile görüşerek iş hayatı hakkında bilgilendirmede bulunarak, çalışma hayatlarında başarılar diledi.