…
…
…
…
…
22 Haziran 2023, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Hizmet Modellerimizden Faydalanan Ailelere Yönelik “İlk Yardım” Eğitimi


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından uygulamaya konulan “Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi” kapsamında, Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Ek Birimlerinde ve SODAM’larda meslek edinme kursu kursiyerler kadınlara yönelik “İlk Yardım” eğitimi düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız hizmet modellerinden de faydalanan kadınlarımızın katılım sağladığı eğitim, Edirne Valiliği İl Yardım Eğitim Merkezi (İYEMER) Mesul Müdürü ve İlk Yardım Eğitmeni Ayten SÜNEÇİLER ile İlk Yardım Eğitmeni Sibel TAYLAN tarafından gerçekleştirildi.

Eğitimde; “Alo 112, İlk Yardımın Önemi, Hastalık – Acil Durum – Kazalarda İlk Yardım, Yaralanmalarda İlk Yardım, Çocuk – Genç ve Yetişkinlere yönelik İlk Yardım, Kırık – Çıkık - Boğulma ve Yanıklarda İlk Yardım” konularında sunum ve uygulamalar gerçekleştirildi.

Gün boyunca 3 farklı oturumda gerçekleşen eğitimde 50 kadın kursiyerimiz “İlk Yardım” konusunda bilinçlendirici ve farkındalık oluşturucu eğitim aldı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, hizmet modellerinden faydalanan kadınlara yönelik İlk Yardım konusundaki eğitimde emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi kapsamında, Karaağaç Mahallesinde bulunan Uygulama binasında, çeşitli eğitim, kurs, sergi vb. çalımalar devam edecek.