…
…
…
25 Kasım 2021, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

İl Müdürlüğümüzde Öğretmenler Günü


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızda görevli öğretmenlere, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında karanfil dağıtılarak, öğretmenler günü tebrik edildi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ tarafından; İl Merkezinde yer alan kuruluşlardan olan İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Melahat Hulusi DATENİN Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Edirne Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, Edirne Huzurevi Müdürlüğü ve Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ziyaret edilerek görevli öğretmenlerin  “Öğretmenler Günü kutlandı, karanfil hediye edildi.”

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ gerçekleştirdiği ziyaretlerde yaptığı konuşmada; “Öğretmenlerimiz, bütün mesleklere yol göstericilik yapan, yarınlarımızı emanet ettiğimiz gençleri, büyük bir şefkat ile kucaklayan, ilim ve irfan ile donatan çok değerli eğitim neferlerimizdir. 24 Kasım Öğretmenler Günü; tüm öğretmenlerimizin hizmet ve emeklerine karşılık unutulmadıklarını gösteren özel, anlamlı bir gündür… Bir öğretmen, mesleğine başladığı günden yaşamının sona erdiği güne kadar görevini en iyi şekilde yapmaya devam ederken, yaşamının sona erdiği günden sonra bile fikirleri öğrencileri aracılığıyla yaşamaya devam eder… Öğretmenler olarak; çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin, onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamanın mücadelesinden asla taviz vermemeliyiz. Onlar bize milletimizin emanetleridir. Her bir öğrencinin gelecekte değişik görev ve yetkilerde olacağını, değişik iş alanlarında çalışarak Ülkemize ve Milletimize karşı sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla her anlamda var gücüyle çalışacaklarından şüphemiz yok! Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.” Onurlu öğretmenlik mesleğini yapmış bir kişi olmanın kıvancıyla tüm öğrencilerimizi en içten duygularım ile selamlıyor, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum. Bugünün anlam ve önemine ilişkin sadece öğretmenlerimizi değil, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile bağlı kuruluşlarımızda görevli olup; yaşlılarımıza, engellilerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza ve hizmet vermiş olduğumuz tüm gruplara her gün bir şeyler öğreten, her daim yanlarında olan; amirlerin, memurların, işçilerin, bakım personelinin, bakıcı annelerin ve sayamadığım tüm mesai arkadaşlarımın da öğretmenler gününü kutluyor, tebrik ediyorum” dedi.

 

Ziyaret edilemeyen ve İl Merkezi dışında yer alan kuruluşlarda görevli öğretmenlerin öğretmenler günü tebriği kuruluş amirlerine iletilerek, personellerin çalışmalarında başarılar dilendi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin ve özellikle bünyemizde görevli çalışma arkadaşlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.