…
…
…
…
…
…
24 Haziran 2021, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Huzurevinde “Trafik Güvenliği” Eğitimi


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Merkez Huzurevi Müdürlüğü bünyesinde hizmet almakta olan yaşlılarımıza yönelik “Trafik Güvenliği” konulu eğitim düzenlendi.

Edirne Merkez Huzurevi Müdürlüğü etkinlik salonunda 24.06.2021 tarihinde düzenlenen eğitime; Edirne Valimiz Sayın Ekrem CANALP’in eşi Hanımefendi Ayten CANALP, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Huzurevi Müdürü Tamer TAHMAZOĞLU ve Huzurevinde hizmet almakta olan yaşlılar katılım sağladı.

Düzenlenen eğitim; “Trafik, Yayaların Trafikte Dikkat Etmesi Gereken Hususlar, Kavşaklar, Trafikte Geçiş Üstünlüğü, Trafik Kuralları, Trafik Uyarı İşaretleri” konularında Edirne İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Harun SANALAN tarafından verildi.

Edirne Valimiz Sayın Ekrem CANALP’in eşi Hanımefendi Ayten CANALP, yaşlılara yönelik düzenlenen “Trafik Güvenliği” eğitimi sonrası emeği geçenlere teşekkür ederek; yaşlılar ile yakından ilgilendi, sohbet etti.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ eğitimde yaşlılara yönelik yaptığı konuşmada; “Sizler bizim en değerlilerimizsiniz, kurumda kaldığınız süre zarfı dışında sosyal hayatta da bizler için önemlisiniz. Bugün burada Edirne Valiliğimiz ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğümüzün destekleri ile “Trafik Farkındalık Eğitimi” düzenlendi.  Bilindiği gibi Trafik konusu güncel yaşantımızın en önemli parçalarından biri. Özellikle siz değerli büyüklerimiz, kurum dışına çıktıklarında, kuruma geliş ve gidişlerde; yaya olarak ve servisler ile yaptıkları geliş/gidişlere çok dikkat etmeleri gerekiyor. Umarım eğitimde aktarılan bilgiler sizlerin “Trafik” konusundaki bakış açınızı değiştirir. Daha fakında bir yaya, daha farkında bir birey olarak Trafikte tüm unsurlara dikkat etmemizi sağlar. Edirne Valiliğimiz koordinesinde, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” vurgusu ile Edirne’mizin bir çok noktasına; Trafik işaretlemeleri, kırmızı yaya çizgileri ve çeşitli yaya önceliği çizimleri uygulandı. Siz değerli büyüklerimiz, yaya trafiğinde bizler için önemli ve değerlisiniz. Trafik konusunda sormuş olduğunuz sorular ile aklınıza takılan sorulara cevap bulduğunuzu umuyorum. Siz değerli büyüklerimizin, Trafik kurallarına göstermiş olduğu ilgi ve alaka kurumsal olarak bizleri ve eğitimi gerçekleştiren Polis Memuru arkadaşımızı da oldukça memnun ettiği aşikar. Eğitim kapsamında; Edirne Valiliğimize, Edirne İl Emniyet Müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, bir sonraki eğitimde tekrar bir araya gelmeyi ümit ediyorum.” dedi.