…
…
20 Ekim 2022, Perşembe Uzunköprü, Edirne - Türkiye

Huzurevinde Turşu Yapımı


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Uzunköprü Süleybe Şefik ÖZTÜRK Huzurevi Müdürlüğünde hizmet almakta olan yaşlılarımız, arkadaşları ile bir araya gelerek huzurevi bahçesinde yetiştirdikleri sebzelerin hasadını yaptıktan sonra kışlık turşu kurulmasına başladı.

Huzurevi bahçesinde yetiştirilen; biber, domates, havuç, lahana ve çeşitli sebzeler yılların tecrübesi hünerli ellerin marifetiyle turşu yapılmak üzere hazırlandı.

Huzurevi personellerinin de eşlik ettiği turşu kurulumunda, yaşlılarımız tecrübelerini personeller ile paylaştı. Yaşlılarımızın ve görevli personellerimizin el birliği ile kurulumu yaptığı turşular, kış aylarında huzurevinde çıkacak yemek menüsünde yerini alacak…

Yaşlılarımızın sosyalleşme, aktif yaşlanma ve üretkenliğini arttırma adına gerçekleşen çalışmaların başında gelen seracılık ve bahçecilik faaliyetleri dışında; “kanatlı hayvan bakımı, aşçılık uygulamaları, geleneksel el sanatları ve yaşlıların fiziksel aktivitelerine uygun spor” uğraşları da gerçekleştirilmekte.