…
…
28 Nisan 2022, Perşembe Merkez - Uzunköprü , Edirne / Türkiye

Huzurevi Sakinleri Bahçe Çalışmalarına Başladı


Ülkemizde Covid-19 salgını kapsamında uygulanan tam kapanma döneminde, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Huzurevlerimizde hizmet almakta olan yaşlılarımız toprak ile buluşarak, Huzurevlerinin bahçelerinde dönemine uygun meyve ve sebze ekimine başlamıştı.

Nisan ayının son günlerinde Huzurevlerinde hizmet almakta olan yaşlılarımız sağlık durumları göz önünde tutularak, görevli personeller eşliğinde bahçe düzenlemesi çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ yaptığı açıklamada; “Huzurevlerinde hizmet almakta olan yaşlılarımız ve görevli personellerimiz bu yıl da bahçe bakımını yaptıktan sonra yazlık sebze fidelerinin dikimini gerçekleştirdi. Yapılan bilimsel araştırmalarda gösteriyor ki, bahçe ve toprak ile uğraşma faaliyetleri; yaşlıların fiziksel, ruhsal ve sosyal sağlığına pek çok olumlu katkılar sunmaktadır. Bahçe faaliyetleri yaşlı bireylerin tüm duyularını kullanabilecekleri, fiziksel ve zihinsel işlevlerini sergileyebilecekleri, vücut metabolizmalarını aktif tutabilecekleri bir aktivite olmakla birlikte; bahçede geçirilen vakitler duyuları harekete geçirmekte, ekim ve hasat yapma gibi faaliyetler motor becerileri artırmakta, fiziksel aktivitenin sürekliliğini sağlamakta ve diğer bireylerle kurulan iletişimler ile sosyal etkileşimi artırmaktadır. Toprak ile uğraşma ve bahçe faaliyetlerinin, yaşlıların sağlığını koruma ve geliştirmede önemini bilen huzurevi çalışanlarımızda bu konuda yaşlılarımızı teşvik etmekte ve yaşlıların da desteğiyle her türlü imkan sağlanmaktadır. Bu tür çalışmalarda emeği geçen personellerimize teşekkür ediyorum,” dedi.