…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Mayıs 2022, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Meslek Elemanlarına Yönelik “İletişim ve Etkili Sunum Teknikleri” Eğitimi Düzenlendi


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bünyesinde görevli meslek elemanlarına yönelik 12.05.2022 Tarihinde Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi Toplantı Salonunda “İletişim ve Etkili Sunum Teknikleri” konularında hizmet içi eğitim programı düzenlendi.

Gerçekleştirilen eğitime; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Trakya Üniversitesi Edirne Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa HATİPLER, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde görevli kuruluş amirleri ve meslek elemanları katılım sağladı.

Açılış konuşmasını Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ’ın gerçekleştirilen eğitimde, Trakya Üniversitesi Edirne Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa HATİPLER tarafından; “İletişimin Hayatımızdaki Anlam ve Önemine İlişkin Değerlendirme”, T.Ü MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğretim Görevlisi Dr. Zuhal DEMİR tarafından; “Etkili Sunum Teknikleri ve Beden Dili”,  T.Ü MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğretim Görevlisi Erman TRAK tarafından; “Etkili Sunum Teknikleri ve Etkili İletişim Becerileri”, T.Ü MYO Sosyal Hizmetler Programı Öğretim Görevlisi Psikolog Sena DAŞKIRAN tarafından; “Stres ve Öfke Kontrolü” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ yaptığı konuşmada; “Etkili iletişimin öneminden bahsederek, sosyal hizmetler alanında gerçekleştirilen mesleki çalışmalarda “engelli, yaşlı, kadın, çocuk ve dezavantajlı gruplara” yönelik meslek elemanlarının yaklaşımı, etkili iletişimi ve beden dili vurgularında dikkat edilmesi gereken konularda bilgilendirmelerde bulundu. Sosyal hizmet alanında, Aile ve Soysal Hizmetler Bakanlığımızın özelikle bir anlık bir vaka üzerinde ve saha çalışmalarında uyguladığı hizmet modellerine yönelik mesleki tecrübenin etkili iletişim ile birleşmesi sonucunda ortaya çıkacak etkin ve bireyin hayatına dokunan uygulayıcı yönü yüksek sosyal inceleme raporlarının öneminden bahsederek, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde görevli tüm meslek elemanlarına yönelik “İletişim ve Etkili Sunum Teknikleri” konusunda eğitimi gerçekleştiren başta Trakya Üniversitesi Edirne Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa HATİPLER olmak üzere emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.”

Eğitim, sunumu gerçekleşen konular ile ilgili meslek elemanlarının sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.