…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2022, Pazartesi Merkez, Edirne - Türkiye

Gaziler Gününde Gazilerimiz ve Yakınları ile Bir Araya Geldik


19 Eylül Gaziler Günü kapsamında, 19.09.2022 tarihinde Edirne Valiliğimiz tarafından organize edilen, Edirne İlimiz Merkezinde ikamet etmekte olan Gazilerimiz ve Gazi yakınlarıyla öğle yemeği programında bir araya geldik.

Gerçekleşen programa; Edirne Valisi H. Kürşat KIRBIYIK, Edirne Millet Vekilleri Fatma AKSAL, Okan GAYTANCIOĞLU ve Orhan ÇAKIRLAR,  Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet CİHANOĞLU, İl Jandarma Komutanı J. ALB Taşkın KELEŞ, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ başta olmak üzere İlimiz Merkezindeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yetkilileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet İSMAİLOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Siyasi Partilerin temsilcileri, İlimiz Merkezindeki Gaziler ve Yakınları katılım sağladı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ gerçekleştirdiği açılış konuşmasında; “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından,  Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşal rütbesi ve Gazi unvanının verilmesinin 101. yıldönümünde Gaziler Gününü kutluyoruz.  Ülkemiz; içinde bulunduğu coğrafi, askeri ve siyasi konumu itibariyle geçmişten günümüze sürekli olarak iç ve dış odakların tehditlerine maruz kalmış ve bu tehditlere karşı yapmış olduğu vatan savunmasında pek çok asker,  polis, kamu görevlisi ve sivil vatandaşını Şehit ve Gazi vermiştir. Ülkemiz için Çanakkale’de,  Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta, Bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede, 15 Temmuz hain darbe girişimde, Sınır Ötesi harekâtlarda milletimizin her bir ferdi istiklal ve istikbali için hiç çekinmeden canlarını feda etmişlerdir. Hainlere karşı duran kahraman askerlerimizle,  polislerimizle omuz omuza dayanışma örneği gösteren aziz milletimizden çok sayıda kahraman; gazilik mertebesine yükselmiştir. Onların gösterdiği  vatanseverlik ve cesaret, bu toprakların vatan olmasını sağlamıştır. Bugün bizler, ülkemizde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahraman Gazilerimize ve Aziz Şehitlerimize borçluyuz. Gazilik nesiller boyu taşınacak onurdur. Gazilerimiz ise şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Bu duygu ve düşünceler ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Vatan, Millet, Bayrak uğruna canını feda eden tüm aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, ölümü göze almış gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gerçekleşen açılış konuşmasının ardından sırasıyla; Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN, Edirne Milletvekilleri Orhan ÇAKIRLAR, Okan GAYTANCIOĞLU, Fatma AKSAL ve Edirne Valimiz H. Kürşat KIRBIYIK tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirerek, gazilerimizin gaziler günü kutlandı.

Programa katılım sağlayan il protokolü; Gaziler ve Gazi yakınları ile yakından ilgilenerek, sohbet ettiler.        

Gazilerimiz; 19 Eylül Gaziler günü kapsamında İl Protokolü ile bir araya gelmekten mutlu olduklarını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.