…
…
…
19 Aralık 2023, Salı Merkez, Edirne - Türkiye

Kahraman Gazilerimiz Öğrenciler İle Buluştu.


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi iş birliği ile Kırkpınar Ağası Alper YAZOĞLU Ortaokulu öğrencileri Kahraman Gazilerimiz ile buluştu.

“Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” adı altında, Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı kapsamında; eğitim çağındaki çocuklarımızın, gazilerimiz ile bir araya gelmeleri amaçlanmaktadır.

Gerçekleşen buluşma programına; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gaziler Birim Personelleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Üyesi Kıbrıs Gazilerimiz Ahmet İSMAİLOĞLU, İbrahim AKSAL, Okul İdareci ve Öğretmenleri ile öğrenciler katılım sağladı.

Program; Tüm Şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden Gazilerimiz için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Kahraman gazilerimiz ile bir araya gelen öğrenciler, gazilerimizin yaşadıklarını bizzat tek ağızdan dinledi. Gazilerimiz öğrencilere; “Gazilik, Vatan-Bayrak ve Millet Aşkı, Kıbrıs Barış Harekatında Yaşanılanlar” konularında söyleşi gerçekleştirdi.  Öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ile program son buldu.