…
…
…
…
…
…
05 Ekim 2023, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Girişimci Kadınlara “Finansal Okur Yazarlık” Eğitimi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın hizmet modellerinden faydalanan ve İl Müdürlüğümüz tarafından desteklenen kadınlara yönelik 05.10.2023 tarihinde “Finansal Okur Yazarlık” eğitimi verildi.

Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi Uygulama Binasında, Edirne Halk Bankası Müdürü Yavuz KOTAN tarafından verilen “Finansal Okur Yazarlık” eğitiminde; “Bankacılık İş ve İşlemleri, Finansa Giriş, Finans Yönetimi, Bütçe, Aile Bütçesi, Tasarruf, Hesap ve Kredi Kartı, Mevduat Hesabı, Bireysel Emeklilik, Yatırım, Finansal Müzakere” alt konularında sunum gerçekleştirildi.

Gerçekleşen eğitime; Kadın Kooperatifi üyesi girişimci kadınlar, SODAM kursiyerleri, Karaağaç Mahallesinde ikamet eden kadınlar ve Sosyal Ekonomik Destek hizmetinden faydalanan aileler katılım sağladı.

Gerçekleşen eğitimde konuşma yapan Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ; “Aile kurumu, yapısı ve işlevleri bakımından alternatifi olmayan bir kurumdur. Sağlıklı bir ailesi yapısı, bir insanın hayatta sahip olabileceği en değerli hazinesidir. Aile bireylerinin bir birlerine sağlayacakları manevi güçler, olumlu değerler ve birliktelik duygusu, kişinin kendisinin ve ailesinin hayatta güçlü hissetmesini sağlayacak temel yapı taşıdır. Bu temel yapı taşlarının oluşumunda “Aile Eğitimleri” önemli bir yer tutmaktadır. Bakanlığımız tarafından “Eğitim ailede başlar” ilkesinden hareketle hazırlanan ve uygulanan “Aile Eğitim Programları” ile siz değerli girişimci kadınlarımızın, annelerimizin ve anne adaylarının karşılaştıkları sorunları en aza indirmemiz amaçlanmaktadır. Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, ilimizde; kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve özel kuruluşların işbirliği ile aileye yönelik çeşitli eğitim programları uygulamaya devam etmekteyiz. Bugün burada “Finansal Okur Yazarlık” kapsamında Edirne Halk Bankası Müdürü Yavuz KOTAN tarafından eğitim gerçekleştirilecek. Girişimci kadınlarımızın ve aile ekonomisine her zaman destek sağlayan siz değerli katılımcılarımızın “Bankacılık ve Finans” anlamında karşılaştığı sorunlara cevap bulacağız, katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum.” Dedi.

35 kadının katılım sağladığı eğitim; sorularının cevaplandırılması ile son buldu.