…
…
…
…
…
23 Kasım 2023, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü Kapsamında “Farkındalık Konseri” Düzenlendi


Edirne Valiliğimizin Koordinesinde, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Edirne Devlet Türk ve Rumeli Müziği Topluluğu işbirliğince “Farkındalık Konseri” düzenlendi.

            Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu Müdürlüğü konser salonunda düzenlenen etkinliğe; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun TOHUMCU, Adalet ve Kalkınma Partisi Edirne İl Başkanı Belgin İBA, Bakanlığımız hizmet modellerinden faydalanan kadınlar ve işbirliği yapılan kurumların görevli personelleri katılım sağladı.

“El Kaldırma, Gönül Al! Kadına Şiddete Hayır Farkındalık Konseri” mottosu ile gerçekleştirilen programda; Sanat Yönetmenliği Yıldıray ÖZTÜRK, Solistlik Gökçe Bahar ERCAN, Müzeyyen ÇAĞLAR ve Efe ÇAKMAK tarafından gerçekleştirdi.

 Konser girişinde; “Kadına El Kalkamaz, Kadına Şiddete Hayır!” projesi kapsamında bilgilendirme standı kurularak, İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın hazırladığı el ilanı ve broşürler katılımcılara dağıtıldı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Harun TOHUMCU tarafından programda gerçekleştirilen konuşmada; “Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, paydaş kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” kapsamında çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bakanlığımız bünyesinde görev yapmakta olan ASDEP personellerimiz ile sadece şiddet konusunda değil, korunmaya muhtaç, ihtiyaç sahibi, çocuk, engelli, yaşlı ve tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için hizmet sunulmaktadır. Kadın, toplumu geleceğe hazırlayandır. Kadın; hayatımızın her alanına yön veren, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı doğuran, büyüten ve ilk öğretmenleridir.  Kadın her şeyden önce annedir. Kadınlar, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Unutmayalım ki, Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir. Kadına yönelik şiddetin bahanesi olmaz. Kadına Şiddet Suçtur! 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslarası Mücadele Günü Kapsamında düzenlenen farkındalık konserinde, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.