…
…
17 Aralık 2021, Cuma Merkez, Edirne - Türkiye

Erişilebilirlik Belgesi Verildi


Edirne İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucunda 24.11.2021 tarihli komisyon toplantısında alınan 2021/2 sayılı komisyon kararı ile Edirne ERASTA AVM’ye Erişilebilirlik belgesi verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca, engelli vatandaşlarımızın başkalarına ihtiyaç duymadan toplumsal yaşama katılabilmeleri, kamu ve özel alanlarda (bina, park, bahçe, vb.) daha rahat ulaşım sağlayabilmeleri ve daha iyi hizmet alabilmelerine yönelik, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sekretaryasında “Edirne İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu” tarafından yapılan inceleme ve denetimler sonucu, erişilebilir olduğu belirlenen Edirne ERASTA AVM erişilebilirlik belgesi almaya hak kazandı.

Edirne Valimiz Ekrem CANALP’in imzaladığı “Erişilebilirlik Belgesi”; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ tarafından, Edirne ERASTA AVM Genel Müdürü Cihangir ÖZDEMİR’e 17.12.2021 tarihinde takdim edildi.  

Belge teslimine; Edirne İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu Üyeleri Soner TARLACI ve Özge DÜNDAR TUNA ile ERASTA AVM İşletme Yönetici Osman BAL’da katılım sağladı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ belge tesliminde gerçekleştirdiği konuşmada; “Erişilebilirlik,  bireylerin kimseye ihtiyaç duymadan kamusal ve özel anlamda hizmetlerin tümüne ulaşabilmeleri ve bunları kullanabilmeleri,  toplumsal yaşama aktif katılabilmeleri için yapısal, çevresel ve kentsel hizmetlerde alınması gereken tüm tedbirleri içeren bir kavramdır. Özellikle; kaldırımlarda, yaya geçitlerinde, parklarda, çocuk oyun alanlarında, kamunun hizmet verdiği ve kamu kullanımına açık tüm binalarda ve ulaşım hizmetlerinde erişilebilirlik tedbirlerinin alınması, yalnızca engelliler değil hareketlerinde kısıtlılık yaşayan “yaşlılar, hamileler, çocuklar, bebek arabalılar, çok uzun veya çok kısa boylu kişiler”, kısacası tüm bireyler için büyük önem taşıyan bir gerekliliktir. Kamusal alanlar haricinde özel alanlarda da erişilebilirlik önem arz etmektedir. Bizleri bugün burada misafir eden işletme, daha önceden “Erişilebilirlik Belgesi” almak için bizlere başvuruda bulundu. Başvuru sonrasında; Edirne İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonumuz tarafından yapılan inceleme ve denetimlere istinaden, Edirne İlimizde bir ilk olarak özel bir AVM “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazandı. Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan şirketi ve yönetimini tebrik ediyorum. Şirketin bulunduğu alanın engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm bireylere yönelik çevrenin ve binanın kullanılabilir olması, gerçekleştirdiği projeler ve imar planları ile sosyal ve teknik alt yapı anlamında erişilebilirlik izleme ve denetleme formları dikkate alınarak ve ilgili erişilebilirlik standartları göz önünde bulundurularak tasarlanmış olması, erişilebilirlik anlamındaki çalışmalara güzel bir örnek oluşturmuştur. İlimizde bu alanda Erişilebilirlik Belgesi alan sektörlerin artmasını temenni ediyorum... Edirne İlimizde Erişilebilirlik Belgesi almak isteyen, Erişilebilirlik alanında danışmanlık talebinde bulunmak isteyen özel sektörler; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze ve Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine başvuruda bulunabilir” dedi.