…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Mayıs 2022, Salı Merkez, Edirne - Türkiye

Engelliler Haftası Kapsamında Yayalar ile Kortej Yürüyüşü, Araçlar ile Konvoy Düzenlendi


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası Açılış Programı sonrası “Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü” düzenlendi.  

Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Bando takımı eşliğinde, Atatürk Anıtı önünde başlayan kortej yürüyüşü; Edirne’nin en işlek çarşısı olan Saraçlar Caddesi üzerinden devam ederek 25 Kasım Stadyumu girişinde son buldu.

Açılan pankart ve dövizler ile “Engelliler Haftası” kapsamında farkındalık oluşturuldu.

Gerçekleşen “Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşüne”; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Önder ARPACI, İl Ticaret Müdürü Mahmut ALTUN, İl Sivil Toplum ile İlişkiler Müdürü Celali KOÇ,  Edirne Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Engin ÖZTÜRK, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran BALLI, Engellilere yönelik hizmet veren kamu ve özel bakım merkezlerinin yetkilileri, Engelliler alanında çalışmalar gerçekleştiren STK temsilcileri ve üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Temsilcileri, Edirne Emekli Astsubaylar Derneği Temsilcileri, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Etkileşimli Destek Grubu,  Engelli vatandaşlar ve Edirne ilimizde eğitim gören öğrenciler katılım sağladı.

Yürüyüş sonrası engelli vatandaşlarımız; “Polis, Jandarma, AFAD, İtfaiye, UMKE, Zabıta, vb.” araçlara davet edilerek kamu personelleri ile birlikte Edirne Merkez’de “Devlet, Millet Engelliler ile El Ele - Engelliler Haftası Farkındalık Konvoyu” oluşturuldu. Konvoy; Edirne Şehir Merkezini gezdikten sonra Karaağaçta son buldu.