…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Mayıs 2022, Salı Merkez, Edirne - Türkiye

Engelliler Haftası Kapsamında Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi


10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle, 10.05.2022 tarihinde Karaağaç Semtinde Meriç Nehri kenarında bulunan bir işletmede Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı engellilere yönelik hizmet veren kamu ve özel bakım merkezlerinin yetkilileri ve hizmet alan vatandaşlarımız ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Gerçekleşen etkinliklerde;

  • Uzunköprü Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinden hizmet alan vatandaşlarımızdan oluşan müzik korosu “Müzik Şöleni” düzenledi.
  • İpsala Özel Yeni Hayata Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Meriç Özel Hanife Ağyüz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Keşan Özel Altınkalpler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Keşan Özel İlgi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde hizmet alan vatandaşlarımızdan oluşan halk dansları topluluğu “Dans Gösterisi” düzenledi.

Gerçekleşen müzik ve dans gösterilerinin ardından konuşma yapan Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ; “Engelsiz bir il, engelsiz bir Türkiye hedefimize ulaşmak için tüm resmi kuruluşlar, özel kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve engelli vatandaşlarımız ile birlikte el ele veriyoruz. Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, Bakanlığımızın engellilere yönelik hizmet modelleri ile saat kavramı gözetmeksizin hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Engellilere yönelik sürdürülen hizmetlerde bizlere desteklerini esirgemeyen başta Edirne Valiliğimize, Edirne Belediyesine, Engelliler alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarımıza, teşekkür ediyorum. Engelliler Haftasının ve bu hafta kapsamında gerçekleşen çalışmaların tüm vatandaşlarımızda bir farkındalık oluşturmasını temenni ediyorum. Sadece gün veya hafta bazında değil her günümüz engelli vatandaşlarımıza yönelik farkındalık oluşturucu gün olmasını arzu ediyorum” dedi.