…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2021, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Edirne’de 18 Mart Şehitleri Anma Programı…


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla; Çanakkale Şehitliğinden sonra Ülkemizin ikinci büyük Şehitliği olan Edirne Asker Hastanesi Şehitliğinde, Şehitlerimiz için Anma Programı düzenlendi.

Covid-19 salgınına yönelik alınan tedbirler çerçevesinde kısıtlı katılımcı ile gerçekleşen anma programına; Edirne Valimiz Sayın Ekrem CANALP, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet CİHANOĞLU, Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN,  Cumhuriyet Başsavcısı Fatih KARABACAK, Edirne Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder ARPACI, Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak YILDIRIM, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk ÇİFTÇİ, Siyasi Partilerin Temsilcileri başta olmak üzere bazı kurum amirleri ile görevli personeller katılım sağladı.

Anma programı; Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Gamze TEPEOĞLU’nun okuduğu duygu dolu şiir ile başladı. Programda; Ülkemiz, Vatanımız ve Milletimiz uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimiz için Saygı Duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu.  Şehitlik anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, Edirne Valimiz Sayın Ekrem CANALP günün anlam ve önemine ilişkin duygularını Şehitlik Defterine yazdı. Anma programına katılanlar ile birlikte Şehitlik gezilerek, anıta karanfiller bırakıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin; birlik ve beraberliğimize, demokrasimize güç katmasını dilerken, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatan, millet, bayrak uğruna canını feda eden aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor; çocuklarını, eşlerini, yakınlarını, en sevdiklerini vatanımız için kaybedenlere sabırlar diliyor, ölümü göze almış Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.