…
…
…
04 Kasım 2021, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Kapsamında Eğitimler Devam Ediyor


Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen “Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadelede Seferberlik Çalışmaları” kapsamında farkındalık eğitimleri verilmeye devam ediliyor.

2019 – 2023 Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında, 2021 yılı ilk toplantısında, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulunun (BMYK); “2021 yılında toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla, bağımlılıkla mücadele seferberliğinin başlatılması ve bu mücadelenin takvimlendirilerek kampanyaya dönüştürülmesi” kararı alınmıştır.

Söz konusu Eylem Planı ve BMYK kararı doğrultusunda davranışsal bağımlılıkları önleme seferberliğinde, tüm toplumun bilişim teknolojilerini işlevsel ve faydalı kullanımının teşvik edilmesi, bu konuda bilgilendirmesi ve 2021 yılı sonuna kadar kitlesel kampanya çalışmalarının gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Edirne Sınav Koleji öğrencilerine yönelik, Edirne Yeşilay Şubesi işbirliği ile farklı zamanlarda farklı yaş gruplarına “Teknoloji Bağımlılığı (Dijital Bağımlılık), Güvenli İnternet ve Siber Zorbalık” konularında eğitim verildi.

İl Müdürlüğümüzce söz konusu Eylem Planı ve BMYK kararına istinaden, “Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele’ye yönelik” farkındalık ve bilinç oluşturucu eğitimler düzenlenmeye devam edecektir.