…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
07 Nisan 2023, Cuma Merkez, Edirne - Türkiye

Bu Akşamki İftar Menümüz; Sevgi, Şefkat, Muhabbet…


İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından, 2013 yılı Aralık ayı itibariyle hicri takvime göre Ramazan ayının 15. gününü Dünya Yetimler Günü olarak belirlendiği ilan edilmiştir. Bugün, tüm İslam dünyasında yetim çocuklara yönelik farkındalığın artırılması ve çocuklarımızı yetim bırakan savaş, yoksulluk, hastalık, deprem ve insan eliyle gerçekleşen diğer afetlerin en aza indirilmesi amacıyla toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlar.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda hizmet almakta olan çocuklarımız ile 06.04.2023 tarihinde iftar programında bir araya geldik.

Gerçekleştirilen iftar programına; Edirne Valimiz H.Kürşat KIRBIYIK’ın eşi Hanımefendi Dilek KIRBIYIK,  Edirne Vali V. Sıdkı ZEHİN ve Eşi, Edirne Vali Yardımcısı Ali UYSAL ve Eşi, Edirne Vali Yardımcısı Zafer KARAMEHMETOĞLU, Edirne Vali Yardımcısı Samet ÖZTÜRK, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Önder ARPACI, İl Sağlık Müdürü M. İshak YILDIRIM, İl Göç İdaresi Müdürü Musa AŞILOĞLU, İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla BAYAZIT, Melahat Hulusi DATENİN Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Sermin DAĞ TARLACI, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Derya DİLLEK BUDAK, başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluş idarecileri, görevli personeller ve çocuklarımız katılım sağladı.

Kuruluşlarımızda hizmet almakta olan çocuklarımızın okuduğu ezan sonrası oruçlar açıldı. Dualar edildi ve Çocuk Evleri Sitesinde kalmakta olan çocuklarımız tarafından ilahiler okundu.

İftar Programı; İl protokol üyelerinin, çocuklarımızla birlikte vakit geçirmesinin ardından, çeşitli oyunlar oynanıp, şiirlerin okunması ile son buldu.