…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Nisan 2022, Cumartesi Merkez, Edirne - Türkiye

Çocuklar Hayallerini Gökyüzü ile Paylaştılar


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın hizmet modellerinden yararlanan çocuklarımıza yönelik  “8 Nisan Dünya Romanlar Gününde” Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı desteğiyle Müze Gezisi ve Uçurtma Şenliği etkinliği düzenlendi.

08.04.2022 Dünya Romanlar Gününde gerçekleşen etkinliğe; Edirne Valimiz Sayın Ekrem CANALP’in eşi Hanımefendi Dr. Ayten CANAP, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ ile İl Müdür Yardımcısı Erdinç TOPÇU, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran BALLI, Edirne Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Derya DİLLEK BUDAK, Melahat Hulusi DATENİN Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Sermin DAĞ TARLACI, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hizmet Modellerinden yararlanan çocuklar ve görevli personeller katılım sağladı.

Gerçekleşen etkinlikte; Osmanlı-Rus Savaşları ile Balkan Savaşları sırasında Edirne'nin savunmasında karargâh olarak kullanılan “Edirne Hıdırlık Tabya” şu anki adıyla “Edirne Hıdırlık Tabya Balkan Tarihi Müzesi” ziyaret edildi. Ziyaretin ardından programa katılım sağlayanlar çocuklar ile el ele vererek, uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu.

Edirne Hıdırlık Tabya Balkan Tarihi Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen uçurtma şenliğinin ardından program son buldu.