…
…
…
…
…
23 Mart 2022, Çarşamba Merkez, Edirne - Türkiye

Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi


5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre verilen Koruyucu Destekleyici Tedbir kararlarının uygulanması kapsamındaki yönetmeliğin 20.Maddesine göre; görevli ve sorumlu kurumlar arasında bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdüm sağlanması amacı ile oluşturulan 2022 yılı 1.Koordinasyon Toplantısı Edirne Melahat Hulusi DATENİN Çocuk Evleri Sitesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün “Çocuklara Yönelik Gerçekleştirilen Çalışmalar” sunumu ile başladı. Edirne Yeşilay Şubesi tarafından “Yeşilay’ın Çocuklara Yönelik Gerçekleştirdiği Çalışmalar” ile devam etti.

Gerçekleşen toplantıyı; Edirne Vali Yardımcısı Hakan Yavuz ERDOĞAN, İl Jandarma Komutan V. Naim TAVLI, İl Emniyet Müdürlüğü Şube Müdür Yrd. Mustafa DEMİREL, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa YILDIR, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin BİLGİÇ ve Erdinç TOPÇU, İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Ali KAYA, İŞKUR Şube Müdürü Zafer ÖNEN, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Öznur ŞAHİN, Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yrd. Selen ERDEN, Edirne Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Derya DİLLEK BUDAK, Melahat Hulusi DATENİN Çocuk Evleri Sitesi Müdür Yrd. Nergis ÖZTAŞ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet ÖZER, İl Özel İdaresi Eğitim Hiz. Müd. Meral ÜYÜMEZ, Edirne Barosu Av. Arzu ÇAĞATAY, İl Göç İdaresi Uzman Yahya YILDIRIM başta olmak üzere ilgili kuruluş temsilcileri katılım sağladı.

Toplantıda; 2021 yılında gerçekleşen diğer toplantılarda alınan kararların ve uygulamaların değerlendirmesi, özellikle 2021 yılı 3.Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısında alınan kararlar ve uygulamaların yanı sıra, suça sürüklenmiş ve mağdur çocuklar, mahkemelerin vermiş olduğu tedbir kararları, madde ve madde bağımlılığı alanında yapılan çalışmalar, Edirne Merkez Mahalleler ve bağlı ilçelerin risk haritalarının değerlendirilmesi, çocuk izleme merkezinde gerçekleştirilen hizmetler, mahallelerde yaşanan suç teşkili olaylar ve nedenleri, Refakatsiz çocuklar ile ilgili yapılan çalışmalar, Okul devamsızlığını azaltmaya yönelik yapılabilecek çalışmalar görüşülerek karara bağlandı.