…
…
…
…
12 Ekim 2023, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi


5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre verilen Koruyucu Destekleyici Tedbir kararlarının uygulanması kapsamındaki yönetmeliğin 20.Maddesine göre; görevli ve sorumlu kurumlar arasında bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdüm sağlanması amacı ile oluşturulan 2023 yılı 3.Koordinasyon Toplantısı Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Erdinç TOPÇU’nun “Çocuklara Yönelik Gerçekleştirilen Çalışmalar” sunumu ile başladı.

Toplantıda; 2023 yılı 1. ve 2.Koordinasyon Toplantılarında alınan kararların ve uygulamaların değerlendirmesi, alınan kararlar ve uygulamaların yanı sıra; suça sürüklenmiş ve mağdur çocuklar, mahkemelerin vermiş olduğu tedbir kararları, Edirne Merkez Mahalleler ve bağlı ilçelerin risk haritalarının değerlendirilmesi, çocuk izleme merkezinde gerçekleştirilen hizmetler, mahallelerde yaşanan suç teşkili olaylar ve nedenleri, refakatsiz çocuklar ile ilgili yapılan çalışmalar, Okul devamsızlığını azaltmaya yönelik yapılabilecek çalışmalar, Sosyal Ekonomik ve Destek hizmeti ile desteklenen çocukların okul devamlılığı durumları, Paydaş kurumların çocuklar alanında gerçekleştirdiği çalışmalar ile çocuklara yönelik bakım-sağlık ve danışmanlık tedbiri kararlarına yönelik istatistiksel verilerin değerlendirilmesi üzerine duruldu.

12.10.2023 tarihinde Edirne Vali Yardımcısı Erdoğan BEYPINAR’ın başkanlık ettiği toplantıya; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Cumhuriyet Savcısı Yavuz ARDAK, İl Emniyet Müdür Yrd. Hasan ÜNLÜ, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müd. Şahin KOCAKÖŞK, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Göç İdaresi, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İŞKUR, Edirne Baro Başkanlığı, Edirne Belediyesi, Edirne SYDV Müdürlüğü, Edirne Adliyesi Aile Destek Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri başta olmak üzere, Çocuklar alanında çalışma gerçekleştiren STK temsilcileri katılım sağladı.