…
…
31 Ekim 2023, Salı Havsa, Edirne - Türkiye

“Çocuk İhmal ve İstismarı & Çocuk Güvenliği” Konusunda Eğitim Gerçekleştirildi


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından, Havsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli tüm okul müdürleri, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenlere yönelik “Çocuk İhmal ve İstismarı & Çocuk Güvenliği” konusunda hizmet içi eğitim gerçekleştirildi.

31.10.2023 tarihinde Havsa ilçesinde düzenlenen eğitimin sunumu, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Tamer TAHMAZOĞLU tarafından gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen eğitimin içeriğinde; “İstismar, Çocuk İstismarı ve İstismarın Türleri, Cinsel İstismarın Belirtileri, Çocukların Yaşadıkları Cinsel İstismarı Açıklayamamalarının Temel Nedenleri, Çocukta Gözlemlenebilen Bazı Psikolojik Belirtiler, Çocuğun Cinsel İstismara Maruz Kaldığını Açıklaması, İstismara Maruz Kaldığını Açıklayan Çocukla Nasıl İletişim Kurulmalıdır?, Çocuk Tarafından İstismar Vakası Anlatıldığında Neler Yapılmalı? İstismara Karşı Koruyucu Önlemler, Türkiye’de Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar, İstismar Mağduru Çocuklarla İlgili Adli Süreç” konularına yer verildi.

Eğitim, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çocuklara yönelik uyguladığı hizmet modellerin hakkında bilgilendirmenin ve katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile son buldu.