…
…
…
…
…
…
…
17 Mayıs 2022, Salı Merkez, Edirne - Türkiye

Edirne İl Çocuk Hakları Komitesi tarafından “Dijital Okur Yazarlılık, Güvenli İnternet ve Teknoloji Bağımlılığı” Konusunda Eğitim Düzenlendi


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Yeşilay Şubesi işbirliği ile Edirne İl Çocuk Hakları Komitesine üye çocuklarımız tarafından “Dijital Okur Yazarlılık, Güvenli İnternet ve Teknoloji Bağımlılığı” konularında eğitim düzenlendi.

Gerçekleşen eğitim Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda,  Edirne İl Çocuk Hakları Komitesi üyesi ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerinin ve görevli öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitimde; Edirne İl Çocuk Hakları Komitesi Üyesi Abdullah Efe TÜL, Ege DEMİRARSLAN ve Melih AYATA tarafından “Dijital Okuryazarlık ve Güvenli İnternet”  konusunda, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli TBM Formatörü tarafından ise “Teknoloji Bağımlılığı” konusunda sunum yapılarak, özellikle dijital kültürün giderek yaygın hale geldiği günümüzde 18 yaş altı bireylerde dijital okur yazarlığın oluşması gerektiği üzerine durularak daha verimli ve güvenilir internet kullanımının önemi aktarıldı. Sunum sonunda Edirne Yeşilay Şubesi tarafından Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele kapsamında Teknoloji Bağımlılığı standı kurularak, öğrenciler bağımlılık döngüsü hakkında bilgilendirildi.

Yıl boyunca, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde, Paydaş kurumların işbirliği ile Edirne İl Çocuk Hakları Komitesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam edilecek.