…
…
…
…
…
02 Eylül 2021, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Çocuk Evlerinde Görevli Personellerimiz ile Bir Araya Geldik


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Edirne Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görevli “Bakım Personellerine” yönelik 02.09.2021 tarihinde “Çocuk Evleri Çalışma Usul ve Esasları” Hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ’ın başkanlık ettiği toplantıya; İl Müdür Yardımcısı Erdinç TOPÇU, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Derya DİLLEK BUDAK, Görevli Meslek Elemanları ve Çocuk Evlerinde görevli Bakım Personelleri katılım sağladı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ yaptığı konuşmada; Dünyayı ve ülkemizi etkisi altında alan Pandemi (Covid-19) sürecinde kuruluşlarımızda hizmet almakta olan çocuklarımıza yönelik şefkat ve merhamet ile olan yaklaşımlarınızdan, Mesai kavramı gözetmeksizin gösterdiğiniz üstün çaba ile özverili çalışmalarınızdan dolayı; evinden, eşinden, çocuklarından uzak kalarak, kuruluşlarda 14 gün sabit vardiya uygulaması ile çalışmış olan siz değerli çalışma arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Özellikle Covid-19 ile mücadele kapsamında yatılı kuruluşlarımızda alınan tedbirleri aksatmadan uyguladınız. Pandemi tedbirleri kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren çoğu kuruluşumuzda uygulanmak üzere kısıtlamalar getirildi. Kuruluşlarımızda görevli siz değerli bakım personellerimiz düzenli olarak PCR testinden geçtikten sonra sabit vardiya sistemi ile mesai kavramı gözetmeksizin özverili bir şekilde çalışmalarınıza devam ettiniz. Çocuklarımızın her gün 6 saat ara ile ateş, nabız ve solunum ölçümünü gerçekleştirdiniz. Çok şükür ki; Ülkemizde Covid-19 salgınının görüldüğü andan itibaren İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızda çalışmakta olan personellerde, müracaatçılarda, hizmet alanlarda ve özellikle çocuklarımızda herhangi bir vaka sonucu üzücü bir olay ile karşılaşmadık. İl genelinde hiçbir yatılı kuruluşumuzda üzücü bir duruma rastlanılmamış olmasını siz değerli personelimizin dikkat ve özverili çalışmasına ait olduğu bilincindeyiz… Bugüne kadar, kuruluşlarımızda ve Çocuk Evlerimizde gerçekleştirilen ziyaretlerde tüm tedbirlere harfiyen uygulanıyor olduğunu görmek, bizleri ziyadesiyle memnun etti.  Zor günleri yavaş yavaş atlatıyoruz. Lütfen; tıpkı dün gibi, bugünden sonrada Maske, Sosyal Mesafe ve Hijyen kurallarına dikkat edelim! Yeni eğitim/öğretim yılında bizlere emanet edilen en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza rehber olalım, bir olalım, biz olalım. Unutmayalım, biz büyük bir aileyiz…” dedi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ gerçekleştirdiği konuşmanın ardından; “Çocuk Evleri Çalışma Usul ve Esasları, 2021-2022 Eğitim/Öğretim Yılının Başlaması ve Çocuklara Yönelik Yapılacak Planlamalar, Çocukların Okul Hayatına Entegrasyonu ve Uyum Süreçleri, Kuruluş İdaresince uygulanacak tedbirler” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıda ayrıca; “Çocuk Evlerindeki İşleyişler, Çocuk Evlerinin Fiziki İhtiyaçları, Çocuklara Yönelik Yaklaşımlar, Çocuk İzlemleri, Bakım Personellerinin Görev ve Sorumlulukları, Personellerin Özlük ve Mali Hakları” konuları ele alındı.

Personellerin çalışma hayatları ile ilgili görüş, öneri ve taleplerinin dile getirildiği toplantı, soruların cevaplanması ve karşılıklı görüş alışverişi ile son buldu.