…
…
…
…
…
…
27 Kasım 2023, Pazartesi Merkez, Edirne - Türkiye

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Kapsamında Çeşitli Çalışmalar Gerçekleştirildi


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Haftası kapsamında İl Müdürümüz Harun TOHUMCU’nun da katılım sağladığı çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

 

Edirne’nin Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümünde Farkındalık Çalışması:

Edirne İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törende “Kadına Şiddete Hayır!” mesajını içeren pankart ile kortejde geçiş düzenlendi, farkındalık oluşturuldu. Gerçekleşen törende günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli ürünler protokol üyeleri ve vatandaşlara dağıtıldı.

Devlet Hastanesinde Stant Çalışması:

İlimiz Merkezinde hizmet vermekte olan Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi içerisinde “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele” kapsamında stant açıldı. Gerçekleşen stant çalışmasında “İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Edirne Valiliği” tarafından hazırlanan el ilanı, broşür ve günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli ürünler” vatandaşlara dağıtıldı.

Stantta ayrıca, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzde görevli alanında uzman personeller tarafından, Bakanlığımızın kadınlara yönelik uyguladığı hizmet modellerinin tanıtımları gerçekleştirildi.

Kadın İdareciler Ziyaret Edildi:

İlimiz Merkezinin tek kadın Muhtarı olan Nesrin GÜNAY ve 42 yıldır Olin Fabrikasının Müdürlüğünü sürdüren Nigar ÇAKIR ziyaret edildi. Gerçekleşen ziyaretlerde; “Ortak paydada yapılabilecek çalışmalar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kadına Yönelik uyguladığı hizmet modelleri, Edirne İlimizde Kadının sosyal/kültürel yönden güçlendirilmesi ve mesleki açıdan geliştirilmesi” konuları ele alındı.