…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
26 Mart 2022, Cumartesi Merkez, Edirne - Türkiye

Balkan Şehitlerimiz Anıldı


26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü kapsamında, Edirne Sarayiçi Balkan Şehitliğinde “Balkan Şehitlerimizi Anma Programı” düzenlendi.

Program Sarayiçi Kanuni köprüsü üzerinden “Şehitlere Saygı Yürüyüşü” ile başladı. Gerçekleşen yürüyüşün ardından Balkan Şehitliğinde Anma Programı düzenlendi.

Düzenlenen Programa; Edirne Valisi Ekrem CANALP, Garnizon Komutanı Mehmet CİHANOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa ÇAKMAK, Edirne Milletvekili Fatma AKSAL, İl Jandarma Komutanı Abdulkadir SERİ, İl Emniyet Müdürü Mustafa ALÇALAR, Edirne Belediye Başkan V. Yaver TETİK, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk ÇİFTÇİ, Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet İSMAİLOĞLU, Şehit Yakınları, Gaziler, Siyasi Partilerin Temsilcileri başta olmak üzere ilimiz merkezindeki kurum/kuruluş amirleri ile görevli personeller katılım sağladı.

Programda; Ülkemiz, Vatanımız ve Milletimiz uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimiz için Saygı Duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu.

Şehitlik anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, İl Müftülüğü görevlisi Adem ÖZSOY tarafından Şehitlerimiz için dualar okundu. Duaların ardından programa katılanlar ile birlikte Şehitlik gezilerek, anıta karanfiller bırakıldı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, “26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Gününde de” Aziz Şehitlerimizi yâd ederken; bu günün birlik ve beraberliğimize güç katmasını temenni ediyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Vatanımız, Milletimiz ve Bayrağımız uğruna canını feda eden tüm Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor; çocuklarını, eşlerini, yakınlarını, en sevdiklerini Vatanımız için kaybedenlere sabırlar diliyor, ölümü göze almış Gazilerimize şükranlarımızı